• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

Hindistan, G20 başkanlığında yeşil turizmi teşvik edecek

Hindistan, G20 başkanlığında yeşil turizmi teşvik edecek
Hindistan'ın 50'ye kadar yeni turizm destinasyonu açmayı ve denizaşırı pazarlarda bir tanıtım kampanyası başlatmayı planladığı bildirildi.

YENİ DELHİ - Hindistan'ın bu yılki G20 başkanlığı sırasında yeşil turizmi teşvik etmeyi, 50'ye kadar yeni turizm destinasyonu açmayı ve denizaşırı pazarlarda bir tanıtım kampanyası başlatmayı planladığı bildirildi.

Hindistan'ın Rajasthan, Goa ve Jammu ve Keşmir bölgelerindeki önemli turistik yerlerin yanı sıra Gujarat'taki Dholavira arkeolojik alanı ve diğer tarihi anıtlar da dahil olmak üzere yıl boyunca 50'den fazla yerde 200'den fazla G20 toplantısına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Gujarat eyaletindeki G20 Turizm Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına katılan üst düzey bir hükümet yetkilisi Reuters'e verdiği demeçte, "G20, 2023 için G20 başkanlığı sırasında Hindistan'ı önemli bir turizm destinasyonu olarak konumlandırmak için kullanılacak."

hindistan,-g2.pngHindistan, Aralık ayında G20 başkanlığını üstlendi. Grup, dünyanın en büyük 20 gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomisinin hükümetler arası bir forumudur.

Hindistan, bu yıl iki kez düzenlenecek G20 turizm bakanları konferansının çevreyi desteklemek ve yerel işletmeler için fırsatlar yaratmak için sürdürülebilir turizme odaklanmasını bekliyor.

Hükümet, ülkede sorumlu turizmi teşvik etmek için yeşil girişimleri teşvik ediyor ve yetkililer, küçük işletmelerin yeşil yatırımlar için kaynaklara sahip olmasını ve yerel işler yaratmasını sağlamayı planlıyor.

Turizm Bakanlığı Sekreteri Arvind Singh, G20'den 100.000'den fazla yabancı delegenin bu yıl Hindistan'ı ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi. Arvind Singh, tarihi anıtlar ve festivaller de dahil olmak üzere Hindistan'ın çeşitli kültürünü deneyimleyebileceklerini belirterek “G20, küresel düzeyde turizm potansiyeli hakkında farkındalık yaratmaya yardımcı olacaktır” dedi.

Hükümet, yabancı turist sayısının 2024'te 15 milyona ulaşarak 30 milyar dolardan fazla kazanca katkıda bulunabileceğini tahmin ediyor.

2019'da 11 milyon olan turist girişi, sektör tahminlerine göre 2021'de yedi milyona yakın düştü.

Hindistan halihazırda yeni havaalanları ekledi ve yaklaşık 160 ülkeden turistler için çevrimiçi vize olanakları sağladı. Hükümet ayrıca yabancı yatırımcıların turizmle ilgili işlere %100 yatırım yapmasına izin veriyor.

Yetkililer, vize kurallarını daha da kolaylaştırma ve havalimanlarında yolcu dostu göçmenlik tesisleri getirme planları olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman turizm altyapısı için 24 milyar rupi (290 milyon $) tahsis ederken, 2023/24 bütçesini sunarken, 2,42 milyar rupi turistik yerlerin tanıtımı ve markalaşması için harcama yapıldığını bildirdi.

Hindistan Tur Operatörleri Birliği eski başkanı Pronab Sarkar, pandemi kısıtlamalarının hafifletilmesiyle birlikte yabancı turist girişlerinin istikrarlı bir şekilde arttığını söyledi. Hindistan'ın G20 başkanlığının Yeni Delhi'nin turistik yerleri tanıtmasına yardımcı olacağını belirterek "ABD, İngiltere, Avustralya ve birçok Avrupa ülkesinden gelen turist sayısında bir artış var ve gelecek yıl COVID öncesi seviyeleri geçebileceğimizi umuyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2209 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.