• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Heliski heyecanı, nefes kesiyor

Heliski heyecanı, nefes kesiyor
Helikopterli kayak merkezi olarak ''Heliski'' tutkunlarını ağırlayan Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası, bu yıl daha fazla ''heliski'' tutkunu tarafından rağbet görüyor.

RİZE - Helikopterli kayak sporunun (heliski) merkezi haline gelen ve son 4 yıldır ''heliski'' tutkunlarını ağırlayan Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası, bu yıl daha fazla ''heliski'' tutkunu tarafından rağbet görüyor.

Kayakçıların helikopterle dağların zirvelerine çıkıp oradan atlayarak kaydıkları bir spor türü olan heliski, dünyanın sınırlı yerlerinde yapılıyor. Bu nadir yerlerden birisi olan ve son 4 yıldan bu yana ''heliski'' tutkunlarını ağırlayan Kaçkar Dağları, bu yıl da kayak tutkunlarıyla dolup taşıyor.

 



Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı gözde turizm merkezi Ayder Yaylası'nda konaklayan heliski severler, buradan sabahın erken saatlerinde helikopterle ayrılarak Kaçkar Dağları'nın yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte ki zirvesine bırakılıyor.

 

Kayak tutkunları burada tabiatla iç içe doğal ortamda gün boyuncu kaydıktan sonra tekrar helikopterle Ayder'e dönüyor. Heliski tutkunları, Ayder'de 1 hafta kalıp yaklaşık 30 kilometre heliski yaptıktan sonra ülkelerine dönüyorlar.

 



Kaçkar Dağları'nda heliski organizasyonunu düzenleyen Turkey Heliski firması ortaklarından Thierry Gasser, Kaçkar Dağları'nda 2005 yılından itibaren heliski organizasyonu yapmaya başladıklarını, bu süre içerisinde bine yakın kişiye heliski yaptırdıklarını söyledi.

 

Bu yıl Ayder Yaylası'nda 12 hafta kalarak 320-350 kişiye heliski yaptırmayı planladıklarını anlatan Gasser, ''Şirketimizin burada dağ rehberi ve yerel çalışanlardan oluşan yaklaşık 22 civarında çalışanı var. Müşterilerimize 3 helikopterle hizmet veriyoruz. Haftada tam kapasite olarak 32-33 kişiyi ağırlıyoruz.'' dedi.

 



Müşterilerine özel ve standart gruptan oluşan 2 türde hizmet sunduklarını ifade eden Gasser, şunları söyledi: "Türkiye'de harika bir dağ zinciri var. Türkiye ve Ayder'in en önemli avantajı da Avrupa'ya yakın olması. Müşterilerimiz buraya ülkelerinden 1 günde gelebiliyor. Bu da çok büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca Kaçkar Dağları'nın doğasının ve karının çok güzel ve bozulmamış olması da ayrı bir önem taşıyor.''

 

Heliski yapan bayan kayakseverler de Kaçkar Dağları'nı çok beğendiklerini belirterek, ''Olağanüstü dağlar. Hayatımızda şuana kadar yaptığımız en iyi kayak burası oldu. Önümüzdeki yıl yer bulmak içir sabırsızlanıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.