• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Helikopter parkı arabadan ucuz

Helikopter parkı arabadan ucuz
Dünyanın renkli ülkelerinden Hindistan'ın Ahmedabad şehrinin bir havalimanında, helikopter park etmek araba park etmekten daha ucuza geliyor.

HAYDARABAD -Dünyanın renkli ülkelerinden Hindistan'ın Ahmedabad şehrinin bir havalimanında, helikopter park etmek araba park etmekten daha ucuza geliyor.

Park ücretlerindeki bu enteresan durum aslında, bir fiyat uygulamasından kaynaklanıyor. Araba park ücretleri sabit olarak belirlenirken, her saat sonrasında belirli bir rakam bu ücrete ekleniyor. Uzun süre havaalanında kalan araçların park ücretleri buna bağlı olarak yükseliyor. Hava limanının içine park edilen özel helikopterlerdeki uygulama ise, ağırlıkla hesaplandığından araba park etmekten daha ucuza geliyor.

Ahmedabad hava limanında, diğer birçok hava limanlarında olduğu gibi, araba park fiyatı ilk dört saat için 60 rupi (yaklaşık 2 ytl) olarak belirlenmiş. Belirlenen vaktin bitmesinden sonra ise, her ekstra saat için 60 rupi ücret talep edilmekte. Helikopter için park fiyatı ise ilk iki saat bedava olarak belirlenmiş.

Hindistan Hava limanları İşletme Müdürlüğünün, helikopter parkı için uyguladığı tarifeler ilginç bir durumu ortaya koyuyor. İlk iki saati bedava olan helikopter park fiyatı, ekstra her saat için bir tona 2 rupi olarak hesaplanıyor. Ortalama bir helikopterin 6 ton ağırlığında olduğu bildirilirken, ortaya çıkan fiyat araba parkından daha düşük çıkıyor. Bir helikopter her ekstra saat için 10 rupi, arabalar ise 60 rupi ödüyor.

Hindistan Hava limanları İşletme Müdürlüğü kurallarına göre, helikopterler fazla yer kaplamadığından dolayı herhangi bir havalimanı iniş ücreti ödemiyor. Bu uygulama helikopter park ücretlerinin araba park ücretlerinden daha ucuz olmasını da beraberinde getiriyor.

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.