• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Hayallerin oteli: Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel

Hayallerin oteli: Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel
Genç yatırımcılar Fatma ve Efkan Kökten çifti, Ölüdeniz’de mücevher gibi parlayan “Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel' ile adeta güzel kokulu özel bir çiçek demeti eklediler.

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
FETHİYE / ÖLÜ DENİZ- Dünyada hangi turizm sitesini açsanız karşınıza Fethiye’nin ünlü Ölüdeniz’I sahilinin fotoğrafı gelir. Ölüdeniz sanki Türkiye’nin simgesi gibidir. Ölü Deniz’i en güzel gören Babadağı'ndan seyredenler huzur buluyor ve manzaraya aşık oluyor. Sonunda ise Ölüdeniz’de bir tatil yapan, bin defa geliyor. Ölüdeniz, efsaneleri, butik tesisleri, tarihi konumu ve dünyanın gözdesi yamaç paraşütü ile son yılların parlayan yıldızı oldu. 

oludeniz.jpg

fate-erkan-kokten.jpegHAYALLERİNİN OTELİNİ YAPTILAR
İşte Türkiye’nin dünya çapında cennet köşelerinden olan Ölüdeniz’de mücevher gibi parlayan “Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel” ile adeta güzel kokulu özel bir çiçek demeti ekleyen genç yatırımcılar Fatma ve Efkan Kökten çiftinden bahsediyoruz. Kökten çifti 20 yılın üzerindeki turizm tecrübeleri ile hayallerindeki oteli oluşturmak için Fethiye Ölüdeniz’i seçmişler.

oludeniz-blu-luxury-boutique-001.jpg
httpswww.turkiyeturizm.comhayallerin-oteli-oludeniz-blu-luxury-boutique-hotel-62484h.htm-002.jpg
httpswww.turkiyeturizm.comhayallerin-oteli-oludeniz-blu-luxury-boutique-hotel-62484h.htm-003.jpg
Küba'dan Uzakdoğu'ya Maldivler'den Meksika'ya dünyanın farklı turistik destinasyonlarinda geçirdikleri tatillerinde kazandıkları deneyimleri, detayları gözbebekleri olan Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel'de harmanlayarak konuklarına, farklı bir anlayışla “en özel tatili” sunma fırsatı yaratmışlar.
Fatma ve Efkan Kökten çiftinin özenle hazırlayarak hayata geçirdikleri Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel'in müdürülüğüne sektörün tecrübeli ismi Barış Kovancı getirildi. İngilizce, Almanca, Rusça, Flemenkçe, İspanyolca gibi dillere hakim olan otel ekibi, pandemi sonrası normale dönecek olan turizm ile birlikte dünyanin dörtbir yanından gelecek seçkin misafirlerini bekliyor.

oludeniz-blu-luxury-boutique-003.jpg
oludeniz-blu-luxury-boutique-004.jpg
oludeniz-blu-luxury-boutique-005.jpg

HER ODAYA AYRI HAVUZ

Dünyayı sarsan Covid -19 salgını ile misafir tercihlerinin değiştiği dönemde “Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel” ‘doğal sosyal mesafeli’ yapısı ve ‘kişiye özel” hizmet anlayışıyla misafarlerine güven veren butik yapıya sahip bulunuyor.
Her odanın birbirinden mesafeli ve özel havuzunun oluşu ise bu güven ortamına bir kat daha güven katıyor. Birbirinden lüks 47 odası ve 15 farklı havuzu ve misafirlerine sunduğu Ege’nin sağlıklı, tercih edilen organik yiyecek ve içecekleriyle konuklarına gerçekten farklı bir yaşam sunuyor.

oludeniz-blu-luxury-boutique-007.jpg6

FARKLı ODA TIPIYLE SAKİN VE RAHAT BİR ORTAM
Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel 15 Temmuz 2020 itibariyle misafirlerine kapısını açtı. Toplam 6 farklı oda tipi ile hizmet veren otel ‘Adults Only’ ve ‘BB’ konsept ile şehir yaşamından uzaklaşan, sakinlik ve güven arayanların tercihi oldu. Ayrıca alternative ortam arayan romantik çiftlerin balayı için başvurularını almaya başladı.

oludeniz-blu-luxury-boutique-008.jpgoludeniz-blu-luxury-boutique-009.jpg
oludeniz-blu-luxury-boutique-010.jpgKONUKLARıNA RÜYA GIBI BIR TATIL SUNUYOR

Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel, deluxe oda ile baslayan oda tiplerinde lüksün her çeşidi sunuluyor. Balkonunda Jakuzi olan honeymoon odaları, özel havuzlu swim up suiteleri, oda icerisinde hem jakuzi hem terasında havuz olan royal honeymoon suiteleri ile konuklarına rüya gibi bir tatil sunuyor. Bütün bunların yanında bir çok farklı ve unique oda tipiyle misafirlerinin tatilini alabildiğine farklı kılıyor.

httpswww.turkiyeturizm.comhayallerin-oteli-oludeniz-blu-luxury-boutique-hotel-62484h.htm.jpg
oludeniz-blu-luxury-boutique-013.jpg
oludeniz-blu-luxury-boutique-012.jpgDOĞAL BESLENME

Otelin yapımı aşamasında seçkin misafirlerine hizmet verecek ekibini tecrübeli kişilerden seçerek günlük eğitimler ile konuklarına özel hizmeti hedefleyen Ölüdeniz Blu Luxury Boutique Hotel, günümüzde giderek önem kazanan ve dünyanın ‘ileri yaşam turizmi’ diyerek aradığı sağlıklı yaşam koşullarına en uygun ortamı hazırladı. Bunun için sağlık turizminin olmazsa olmazlarından ‘beslenme turizmi’ni benimseyerek Türkiye’nin ve bölgenin doğal yapısından faydalanarak organik, sağlıklı besinlerden oluşan menüler hazırladı.
Kahvaltı yanında tüm öğünlerde sağlıklı beslenmeyi öncelikli olarak gören otel, Adana'dan narenciye receli, Köyceğiz'den çiçek balı, Kars'ın ünlü peynirlerin getirdi. Ayrıca çevre köylerde ki tarlalarda üretilen sebze ve meyveleri ustalıkla, Türk mutfağının özel lezzetleriyle taze olarak sunuyor.

oludeniz-blu-luxury-boutique-015.jpgBULUTLARıN ÜZERINDEN ÖLÜDENI’ZI SEYRETMEK
Otel, kisiye özel butler ve concierge hizmetleri yanında konuklarına sonsuz tatil konforu sunuyor. Dünyanın en gözde yamaç paraşütü yapılan yeri seçilen, Babadağı’ndan yaklaşık 2 bin metreden bulutların üzerinde uçarak muhteşem Ölüdeniz manzarasını seyrediyorsunuz. 

tekne.jpg

kelebekler-vadisi-002.jpg

KELEBEKLER VADİSİ
Başka bir gün tekne ile Güney Ege'nin dantel gibi sıralı muhtesem, bakir koylarında mavinin binbir türlüsüne sahip, balıklar arasında denize giriyorsunuz. Teknenizle devam ediyor, sarp kayalıklarla çevrili olan, şelaleden akan suların serinliğinde, 80’den fazla kelebek çeşidine ve özellikle kaplan kelebeğine ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi’ni ziyaret ediyorsunuz.
Kelebekler Vadisi'nde, sezon boyu birçok eğitmen ve uzman eşliğinde devam eden "Kelebekler Okulu Projesi"nde yer alarak sanatsal, zihinsel ve bedensel disiplinler yoluyla doğaya duyarlılığınızı geliştirirsiniz. Ayrıca ücretsiz olarak düzenlenen atölye çalışmalarına katılarak, denizcilik, balıkçılık, mutfak, ziraat, el becerileri kursları ile kişisel gelişim, yoga, meditasyon, tasavvuf, doğu felsefesi gibi konularda kendinizi geliştirebilirsiniz.

httpswww.turkiyeturizm.comhayallerin-oteli-oludeniz-blu-luxury-boutique-hotel-62484h.htm-001.jpg
oludeniz-blu-luxury-boutique-018.jpg

LİKYA YOLU’NDA 2000 YILLARA GİTMEK

İsterseniz dünyanın ilk meclisi Patara’ya kadar uzanan MÖ 2000’li yıllara kadar uzanan ve 14.yy’da Romalılar tarafından kurulan Likya Devleti’nin kral yolunda yürüyüş rotasını “Likya Yolu’ üzerinde geçmişi yaşıyorsunuz.

oludeniz-blu-luxury-boutique-019.jpg

TARİHLE MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN BULUŞMASI

Adını Antik çağın en büyük devletlerinden Likya Devletinin baskenti Xanthos'tan alan otelin A'la Carte Restoran’ı Akdeniz’in lezzetlerini buluşturan, Türk, İtalyan, Yunan mutfağının Ege'ye özgü kombinasyonu ile misafirlerine hizmet veriyor Tanrıların tanrısı Zeus'un büyük aşkı Leto'dan olan çocuklarını yıkadığı Araxa Ovası ise otelin Bali'den getirdiği terapistleri ile Araxa SPA'da adını günümüzde yasatıyorlar.

www.oludenizblu.com
+905161670030
Instagram : @oludenizblu

oludeniz-001.jpgÖLÜDENİZ EFSANELERİ

Fethiye’nin göz bebeği ve turizm cenneti rotası Ölüdeniz, milyonlarca deniz severin gönlünde taht kurmuş masmavi denizi, inci gibi plajıyla bu yazın yine en popüleri. Belki birçoğumuzun hala bilmediği efsaneleri var.
Geçimini balık tutup onları satarak sağlayan bir baba ve oğulun hikayesi anlatılıyor Ölüdeniz hakkında. Baba ve oğul Ölüdeniz yakınlarında balığa çıkarlar aşırı fırtına onları tedirgin etmektedir ancak buna mecburdurlar.Fırtına şiddetini arttırır ve oğlu ileride bir koy olduğunu oraya sığınabileceklerini söyler fakat baba yılların balıkçısıdır ısrarla orada bir koy olmadığını söyler ve diretir.Baba sinirlenerek oğluna vurur ve oğlu denize sürüklenir oğlunun acısı bir taraftan,ölüm korkusu bir taraftan baba iyice tedirgin olur fakat bir süre sonra görür ki oğlunun bahsettiği koy gerçekten var ve oraya sığınır.Pişman olur ve daha fazla dayanamaz ve oracıkta kendini öldürür,efsaneye göre ölüdeniz kıyılarında bir kaya parçası var, insan başına benzeyen ve o kayanın ölen evladının taşlaşmış başı olduğunu söylerler.

Belcekız Efsanesi:
Belceğiz, Ölüdeniz’e yakın bir diğer alandır.Buranın suları Ölüdeniz’in aksine daha dalgalı ve hırçındır.Efsane balıkçı ve oğlunun efsanesini andırıyor aslında.Gemiciler bu koya dinlenip,su almak adına uğrarlardı.Bir gün gemici ve oğlu su almak için durdu.Gemicinin yakışıklı oğlu su almaya indiği an da güzel bir kız görür ve aşık olur,kız da ondan etkilenir fakat geri dönmek zorundadır…Yıllarca uzaktan severler birbirlerini gemi her koya yaklaştığında kız onu görmek adına uzaktan bakar ve gülümserler.Bir gün büyük bir fırtına da oğlu babasına koya yanaşmalarını söyler fakat babası durumun farkındadır oğlunun gemiyi parçalamak ve koyda kalmak istediğini düşünür ve oğluna vurur,onu denize atar oğlu oracıkta ölür ve baba pişman olur kendi canına kıyar.Ölüdeniz’in adı aşık gençten Belceğiz’in adı ise Belcekız’dan geldi diye bilinir

Bu haber toplam 5510 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.