• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Hawaii testi negatif çıkan gezginleri karantinaya almıyor

Hawaii testi negatif çıkan gezginleri karantinaya almıyor
Hawaii Yönetimi gelecek gezginlerin, 72 saat önce yaptırdıkları test negatif olursa 14 günlük karantinaya almayacağını bildirdİ

HONOLULU - Hawaii Valisi David Ige Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 15 Ekim'den itibaren eyalet dışından gelen yolcuların COVID-19 testi negatif çıkarsa 14 günlük karantina şartını atlayabileceğini söyledi .

Yolcuların , uçakları adalara varmadan 72 saat önce test yaptırmaları gerekecek . Ige, ilaç deposu operatörü CVS ve sağlık hizmeti sağlayıcısı Kaiser Permanente'nin testleri devletle yapılan bir anlaşmanın parçası olarak gerçekleştireceğini söyledi.

Bu yılın başlarında Ige, 1 Ağustos'ta bir seyahat öncesi test programı başlatmayı planladı, yalnızca COVID-19 vakaları ABD anakarasında ve Hawaii'de artarken bunu ertelemek zorunda kaldı. Test malzemeleri sıkıntısı da gecikmeleri zorladı. 1 Eylül için başka bir başlangıç tarihi de iptal edildi. Havayollarının, yolculara gereksinim hakkında bilgi vermeleri beklenir.

Hawaii Yönetimi, seyahat öncesi testlerin turistleri halkı güvende tutacak şekilde Hawaii'ye gelmeye teşvik edeceğinden umutlu. Salgın başladığından bu yana eyalete turizm trafiği % 90'dan fazla düştü. Yüzlerce otel kapandı ve birçok insanı işsiz bıraktı. Ige bir basın toplantısında, "Bu seyahat öncesi testin eyaletimize seyahat için daha fazla güvenlik sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

hawaii-002.jpegZoom aracılığıyla basın toplantısına katılan Vali Josh Green, programın bu kadar çok insanın acı çektiği bir dönemde ekonomik fırsat sağlayacağını söyledi. Salgın, Hawaii'nin işgücünün neredeyse dörtte birini işsizliğe itti. Nisan ayında Hawaii, Nevada ve Michigan'dan sonra ülkedeki en kötü üçüncü işsizlik oranına sahipti.

Green, "Ekonomik sıkıntının uzun vadeli etkilerinden ve halkın bakkaliye veya sağlık hizmetlerini karşılayamadıklarında bunun insanlarımız üzerindeki etkisinden endişe ediyorum" dedi. Çarşamba günü, Eyalet Sağlık Bakanlığı, Hawaii'de son yedi gün içinde günde ortalama 118 vaka olduğunu bildirdi. 28 Ağustos'ta yedi günlük günlük ortalama 255'ten düşüşü gösterdi,

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.