• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Havayolu yemek şirketi Sky Chefs yüzlerce işçiyi işten çıkarıyor

Havayolu yemek şirketi Sky Chefs yüzlerce işçiyi işten çıkarıyor
LSG Sky Chefs, Los Angeles, San Francisco ve Santa Ana'daki havalimanlarında 576 işçiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

LOS ANGELES - COVID-19'un bir sonucu olarak iş dünyasında bir gerilemeye işaret eden havayolu ikram şirketi LSG Sky Chefs, Los Angeles, San Francisco ve Santa Ana'daki havalimanlarında 576 işçiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Kesintilerin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi planlanıyor ve Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda 294, San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda 210 ve John Wayne Havalimanı'nda 72 çalışanı etkileyecek.

Devlet istihdam yetkililerine gönderilen 28 Temmuz tarihli bir mektupta, Çalışan İlişkileri ve Uyum Müdürü Tracey Harness, pandeminin personel ihtiyaçlarını doğru bir şekilde değerlendirmeyi zorlaştırdığını söyledi.

"Uçuşların sıklığını ve hacmini etkileyen mevcut küresel salgının öngörülemeyen doğası ve buna bağlı olarak Sky Chefs Inc.'in elinde bulundurduğu iş miktarı göz önüne alındığında, toplu işten çıkarmadan fiilen etkilenecek çalışan sayısı öngörülemez ve değişebilir. ayrılık tarihine yaklaştıkça” diye yazdı.

Cuma günü temasa geçildiğinde Harness, düşüşün ne kadar büyük olabileceğini söyleyemese de büyük olasılıkla daha az kesinti olacağını söyledi.

lsg-sky-chefs,.jpg
 Sky Chefs çalışanları, ücretler ve sağlık yardımları için LAX'te bir protesto düzenledi

İşten çıkarmalar, diğer pozisyonların yanı sıra gıda üretim koordinatörleri, aşçı şefleri, tedarik memurları ve kamu hizmetlerinde çalışan işçilerden araç tamircilerine, mağaza sahiplerine, gıda ekipmanı işleyicilerine ve hesap yöneticilerine kadar çeşitli işleri etkileyecektir.

Etkilenen çalışanların bir kısmı Unite Here Local 11 tarafından temsil edilirken, diğerleri sendikalı değil.

53 ülkede 205 havalimanında faaliyet gösteren LSG Sky Chefs, yılda 560 milyondan fazla yemek servisi yapıyor.


Son Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, havayolları Temmuz 2021'de 73.4 milyon yolcu taşıdı. Bu, Temmuz 2020'de 23,9 milyonun oldukça üzerindeydi, 1974'e kadar uzanan en düşük aylık toplam, ancak yine de Temmuz 2019 toplamı olan 86,5 milyonun %15 altında kaldı.

Şubat 2020'de bir grup Sky Chefs çalışanı, hak ettiklerini söyledikleri uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini ve adil ücretleri kazanmak için LAX'te üç günlük bir grev düzenledi.

Daha sonra Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda istihdam edilen 900 LSG Sky Chefs çalışanından 124'ü arasında 2019 yılında yapılan bir sendika anketinde, %27'si ödemeyi karşılayamayacakları için kendileri veya aileleri için bakım, reçete veya tıbbi tedaviyi atladıklarını veya geciktirdiklerini bildirdi.

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.