• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Havayolu endüstrisi hareketli bir tatil sezonu umut etmişti

Havayolu endüstrisi hareketli bir tatil sezonu umut etmişti
Şükran Günü için seyahatte bir artış oldu, ancak salgının artışıyla yolcu geçen yıla göre yüzde 60'tan fazla azaldı.

NEW YORK - Şükran Günü, salgının baharda neredeyse durma noktasına gelmesinden bu yana ABD hava yolculuğu için en yoğun dönemlerden biri olarak şekilleniyordu. Ancak virüs vakalarında yeni artış ve halk sağlığı görevlilerinin giderek daha endişe verici olan uyarıları, yolcuları sarstı. Salgının artışı havayollarının hafta sonu ve önümüzdeki aylar için umutlarını tehdit ediyor.

havayolu-endustrisi-.jpg

Havayolları, bulaşmayı sınırlamak için uygulanan çeşitli politikalar, uçaklarda üst düzey hava filtreleme ve uçuş sırasında yayılmış nispeten az sayıda yayınlanan koronavirüs vakası nedeniyle uçmanın genellikle güvenli olduğunu savunuyor. Ancak, yolcular hala yolculukları boyunca risk altındalar. Yolcuların ziyaret etmeyi umdukları yerlerdeki yasaklamalar ve salgınlar nedeniyle cesareti kırıldı. Havayolları, önümüzdeki haftalarda yolcu talebinin azaldığını fark ediyorlar.

united.jpg

United, virüs vakalarındaki artış nedeniyle son günlerde rezervasyonların yavaşladığını ve iptallerin arttığını söyledi.

Southwest Airlines geçen hafta, rezervasyon ivmesinin yılın geri kalanında yavaşladığını söyledi.

Virüs nedeniyle talebin de düştüğünü gören American Airlines, Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa arasındaki uçuşları kesti ve Dallas-Fort Worth Uluslararası Havaalanı'ndan Londra ve Frankfurt'a sadece iki günlük uçuş bıraktı.

Cowen'ın genel müdürü ve kıdemli havayolu analisti Helane Becker, seyahat toparlanmasındaki eşitsizliğin bir dereceye kadar sürpriz olmadığını söyledi.

Becker, Perşembe günü Skift Aviation Forum'daki bir panelde, "Her zaman dalgalı olacağını biliyorduk, ancak bu, insanların seyahat etmek istediğini ve dışarı çıkmanın yollarını aradıklarını düşünüyorlar" dedi.

seyahat-007.jpg
GEZGİNLER SIKILDI
Gezginler artık evde kalmak istemiyor, ancak COVID-19'un dalgalanmasıyla seyahat birçokları için arka plana itiliyor. Aslında, MMGY Travel Intelligence'ın Seyahat Amaçları Nabzı Anketi (TIPS), gezginler yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerin güvenliği konusunda artan bir güven hissediyor ve Travel Leaders Group'a göre Kuzey Amerikalıların yüzde 70'i 2021'de tatil yapmayı planlıyor. Şükran Günü planlarını iptal ettikten sonra moralinizi yükseltmek için bir yolculuk yeterlidir. Seyahat şirketleri Kara Cuma ve Siber Pazartesi satışlarını hazırlamakta zorlanıyor ve sektör koronavirüse arka koltukta oturmuyor. 2021 seyahatinde iyi bir anlaşma yapmak isteyenler, aralarından seçim yapabilecekleri birçok seçeneğe sahiptir:

 

Kaynak: NY Times / Niraj Chokshi/ Ceylan Yeginsu / TravelPulse
Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.