• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Havayollarınin tasarruf için fazla yakıt taşıması çevreye zarar veriyor

Havayollarınin tasarruf için fazla yakıt taşıması çevreye zarar veriyor
Havayolları tasarruf için yedek yakıt taşıyor ve karbon yayarak çevre kirliliği yaratıyorla

LONDRA- Havayolları, yüksek fiyatları olan ülkelerde yakıt almamak için depolarını doldurarak 52 dolar tasarruf için gereksiz yakıt taşıyor ve karbondioksit yayıyorlar. Böylece ağırlaşan uçak daha fazla karbon emisyonu salıyor.
British Airways'teki uygulamayı açıklayan sızdırılan belgeler sanayide yangın olduğu belirtilerek BBC’nin “Panorama” programında açıklandı.

british-airways-.jpgGereksiz yakıtın taşınması uçağı ağırlaştırdığı ve daha fazla karbon ürünü yaymasına neden olduğu için çevre açısından zararlı olduğu bildirildi.
Belgeler, British Airways uçaklarının 50 dolar gibi küçük tasarruf uğruna tonlarca fazla yakıt taşıdığını gösterdi. BBC, uygulama ile 2018 yılında British Airways’in 18.000 mt gereksiz karbondioksit yaydığını tahmin ediyor.

British Airways, BBC araştırmasında, havayollarınin, fiyatları yüksek olan ülkelerde yakıt satın alamayarak ufak bir tasarruf sağlamak için dünya genelinde tonlarca gereksiz yakıt taşıdığını bildirdi
Uçakların yakıt tankeri gibi fazla yakıt taşımasının uçağı ağır hale getirdiğini belirten uzmanlar, bu şekilde uçağın uçması için gereken yakıt yanarken karbon emisyonlarını artırdığı belirtildi. Uçak daha sık yakıt ikmali yaparsa, karbon salınımında binlerce ton azalma olduğu görülür.

BBC, İtalya'ya yapılan bir uçuşta uçağın yaklaşık 3 metrik ton fazla yakıt taşıdığını ve havayolu şirketinin 40 sterlin veya 51 dolar tasarrf ederken 600 kilo karbon emisyonu yaydığını belirtti.

British Airways, BBC'ye diğer havayollarının da aynı şeyi yaptığını söyledi. BBC, EasyJet'in de yaptığını söyledi. Business Insider dergisi, yakıt tankeri kullanıp kullanmadığı konusunda easyJet ile temasa geçti.

Avrupa genelinde hava trafik kontrolünü koordine eden kuruluş olan Eurocontrol, Haziran ayındaki bir raporda, havayolu şirketlerinin Avrupa’daki akaryakıt tankeri sayesinde yılda 229 milyon £ veya 293 milyon $ tasarruf sağladığını ve bunun sonucunda da 901.000 mt karbon dioksit çevresel zarar verdiğini belirtti. .

-british-airways-.jpg
BBC’nin açıkladığı rapor üzerine, British Airways'in ana şirketinin CEO'su Willie Walsh, International Airlines Group yaptıkları incelemeyi açıkladı.

The Guardian’a grubun CEO'su Willie Walsh'un şunları söyledi: “Halen uçakta tankerlik yapmaya devam ediyoruz., Kendimize bunun sürdürülebilir olup olmadığını ve bunun çevresel etkisinde fiyatlandırmaya etkisini araştırıyoruz Açıkça görüldüğü üzere, finansal sıkıntı tasarruf için bizi tankerlik yapmaya teşvik ediyor. Fakat belki de bu yapılacak yanlış şeydir.”

-british-airways--001.jpgBritish Airways, BBC'ye bu uygulamanın havayollarında yaygın olduğunu ve çoğunlukla "Avrupa havaalanları arasında önemli fiyat farklarının kısa mesafeli uçuşlarda" olduğunu söyledi.

Havayolu ayrıca BBC'ye, Eurocontrol'ün araştırmasına dayanarak Avrupa'da yakıt tankerliği kullanan tüm havayollarının ürettiği toplam ekstra emisyonun yaklaşık % 2'si olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.