MOSKOVA- Rusya’nın önemli yayın organı Ria Novosti Haber’de yer alan bilgiye göre, Araştırma Komitesi resmi temsilcisi Vladimir Markin, Rusya’da özellikle küçük havayolu şirketlerinde sahte diploma alan pilotların uçtuğunu öne sürdü.
Markin, ellerindeki verilere göre küçük havayolu şirketlerindeki pilotların çoğunun uçuş hazırlığı kurslarına katılmadan katılmış gibi sahte diplomalar aldığını ileri sürdü.

PİLOT BELGELERİ İNCELENİNCE ORTAYA ÇIKTI
Markin şunları söyledi: “Bu bilgiler Federal Hava taşımacılığı Ajansı Rosaviatsiya tarafından pilotlara verilen kurslara istinaden hazırlamış olan belgelerden elde edildi. Rusya’da 100’den fazla uçuş hazırlığı kursu veren eğitim merkezi bulunuyor. Burada öncelikle Rosaviatsiya’nın bu kursların lisanlarını nasıl verdiği ve onların çalışmalarını nasıl denetlediği soruları geliyor insanın aklına. Şunu da belirteyim ki büyük havayolu şirketlerini bu söylediklerim ilgilendirmiyor. Küçük havayolu şirketleriyle ilgili konuşuyorum. Uzun zamandan beri havayolu taşımacılığı yapan Aeroflot, Transaero gibi büyük şirketler konumuzun dışındadır.”

ŞÜPHELİ EĞİTİM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIYORLAR
Pilotlara uçuş eğitimi veren kurslarla ilgili denetimler Kazan’daki uçak kazasından sonra gündeme geldi. Kazadan sonra pilotun “şüpheli eğitim merkezi”nde uçuş eğitimi aldığı ortaya çıktı. Üstelik uçuş eğitim merkezi bundan beş yıl önce kapatılmış. Bununla bağlantılı olarak Araştırma Komitesi de Rosaviatsiya’nın bazı departmanlarında denetim yaptı.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.