• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Havalimanı İngilizce öğretiyor

Havalimanı İngilizce öğretiyor
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yıllardır atıl bekleyen Gazipaşa havaalanının açılacak olması çevredeki köylüleri İngilizve öğrenmek için harekete geçirdi.

ANTALYA-Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yıllardır atıl bekleyen Gazipaşa havaalanının açılacak olması çevredeki köylüleri harekete geçirdi. Havaalanı ile birlikte turizmin gelişeceği ümidiyle İngilizceye merak salan köylüler için Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından İngilizce kursu başlatıldı.




Gazipaşa'ya bağlı Kâhyalar Beldesi Sarıağaç mahallesinde bulunan K. Asarcık İlköğretim Okulu'nda açılan kursa yaklaşık 30 kişiyle başlandığı öğrenildi. Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Oruç, kursu, köylülerden gelen talep üzerine açtıklarını söyledi.

 

Oruç, "19 Şubat ve 15 Mayıs tarihleri arsında, haftada iki gün yapılacak olan kursa yaşları 19 ila 35 arasında yaklaşık 30 kişi iştirak ediyor. Salı ve Perşembe günleri beş ders saati olarak düzenlenen kursta sadece İngilizce eğitim veriliyor. İngilizce kursuna her yaştan köylünün büyük ilgi gösteriyor" dedi.

 

Kurs öğretmeni Bayram Tok ise kursa katılanların çok istekli ve azimli olduklarını belirtti. Tok, önemli turizm alanı olma beklentisi ve iş bulabilme ümidi sayesinde kursa katılımın beklenenden fazla olduğunu kaydetti. Katılımın fazla olması nedeniyle tek sınıfın yetmediğini söyleyen Tok, ikinci bir sınıfa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 



K. Asarcık İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Yılmaz da birçoğu çiftçilikle geçimini sağlayan mahalle sakinlerini kursa getirtmek için belediyeden anons yaptırdıklarını söyledi. Yılmaz, öğrenciler vasıtasıyla velilere ulaşarak katılımın artması için çalıştıklarını belirtti.

 

Mahallelilerle beraber İngilizce kursuna katılan mahalle muhtarı Eşref Ergen, tüm köylülerin bu imkândan faydalanmasını istedi. Erkekler kadar bayanların da ilgi gösterdiği kurs, gündüz iş yoğunluğu olması sebebiyle akşam saatlerinde başlıyor. Saat 18'de başlayıp 22'de biten kursa bazı vatandaşlar da eşleriyle beraber katılmayı tercih ediyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.