• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Havacılıkta tek kullanımlık plastikler konuşuldu

Havacılıkta tek kullanımlık plastikler konuşuldu
IATA, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ile uyumlu bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı

İSTANBUL - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), havacılık endüstrisindeki sürdürülebilirlik zorluklarını ele almak için BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ile uyumlu bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

Sorunlu tek kullanımlık plastik ürünlerin (SUPP) azaltılması ve endüstri tarafından plastik kullanımındaki döngüselliğin iyileştirilmesi, UNEP'in deniz ortamı da dahil olmak üzere plastik kirliliği konusunda uluslararası yasal olarak bağlayıcı bir araç geliştirmeye yönelik küresel çabalara öncülük etmesi nedeniyle ortaklığın ilk odak noktasıdır. , 2024'ün sonuna kadar.

Uçak kabinlerini daha sürdürülebilir hale getirmek, havayolları ve yolcuları için bir önceliktir. Bununla birlikte, karmaşık ve asimetrik düzenleyici ortam, döngüsel ekonominin en iyi uygulamalarını engelleyerek genellikle bir engel teşkil eder. Küresel bir yaklaşımın yokluğunda, bir yolculuğun her iki ucundaki farklı düzenlemeler, havayollarının alabileceği önlemleri ciddi şekilde sınırlar.

IATA, plastik kullanımının azaltılmasını ve daha fazla yeniden kullanımı ve ihtiyaç duyulduğunda plastikler de dahil olmak üzere kabin atıklarının geri dönüştürülmesini sağlayacak basitleştirilmiş ve uyumlaştırılmış bir düzenleyici ortamı savunmaktadır. Bu amaçla, ortaklık, havacılığın benzersiz zorluk ve fırsatlarının plastik kirliliğini sona erdirmek için yakında yapılacak uluslararası yasal olarak bağlayıcı anlaşmada temsil edilmesini sağlamak için IATA'nın UNEP ile olan ilişkisini hızlandıracak.

Halihazırda IATA ve UNEP, Havacılıkta Plastikleri Yeniden Düşünmek konusunda ortak rehberlik üzerinde çalışıyor. Bu kapsamlı kaynak, düzenlemelere genel bir bakış, SUPP değişimine ilişkin rehberlik ve hem endüstri hem de düzenleyiciler için önerilen en iyi uygulamaları içerecektir.

“Dünya Çevre Günü bize sürdürülebilirliğin bir numaralı küresel mücadelemiz olduğunu hatırlatıyor. IATA'nın UNEP ile uzun süredir devam eden işbirliğini resmileştirmek, havayollarının uçak kabininin sürdürülebilirliğini iyileştirmede daha da hızlı hareket etmesine yardımcı olacaktır. Havayollarının tüm pazarlarda daha kapsamlı ve ortak döngüsel ekonomik çözümler uygulamasını sağlamak için uyumlaştırılmış bir küresel düzenleyici çerçeve elde etmemiz çok önemlidir. Örneğin, şu anda yeniden kullanım ve geri dönüşüm yerine yakmaya odaklanan modası geçmiş düzenlemelerle elimiz kolumuz bağlı. IATA'nın Sürdürülebilirlik Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Marie Owens Thomsen, "Bunu modernize etmek, sürdürülebilirlik için ileriye doğru büyük bir adım olacak" dedi.

“UNEP, endüstrinin net sıfıra geçişine yardımcı olmak, gıda israfını azaltmak ve SUPP'den uzaklaşmak için IATA ile çalışmayı dört gözle bekliyor. Havacılık endüstrisi, yolcular ve personel arasında farkındalığı artırarak da yardımcı olabilir ve havacılık değer zincirinin tüm paydaşlarının katılımını ve en önemlisi plastik kirliliğini sona erdirmek için ortak hareket etmesini sağlayabilir," dedi Direktör Sheila Aggarwal-Khan UNEP'in Sanayi ve Ekonomi Bölümü'nden

Her yıl yarısı yalnızca bir kez kullanılmak üzere tasarlanmış 400 milyon tondan fazla plastik üretiliyor. Bunun sadece yüzde dokuzu geri dönüştürülüyor ve yarattığı kirlilik, küresel önlem alınmasını son derece acil kılıyor.

Bu ortaklık kapsamında, IATA ve UNEP ayrıca sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF), sürdürülebilir finans, iklim uyumu, vahşi yaşam kaçakçılığının önlenmesi dahil biyolojik çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir turizm dahil olmak üzere diğer önemli sürdürülebilirlik zorluklarında bilgi paylaşımı, rehberlik ve ağ oluşturma konusunda birlikte çalışmayı planlıyor.

Bu haber toplam 810 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.