• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Havacılık sektörü 20 yılda coşacak

Havacılık sektörü 20 yılda coşacak
THY’nin hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ‘500 bin pilota ihtiyaç duyulacak’ dedi.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları’nın shopandmiles.com tanıtımında havacılık sektöründeki gelişmeler ve THY’nin hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ‘500 bin pilota ihtiyaç duyulacak’ dedi.
Türk Hava Yolları’nın shopandmiles.com tanıtımında havacılık sektöründeki gelişmeler ve THY’nin hedefleri  hakkında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ‘500 bin pilota ihtiyaç duyulacak’ dedi.
Kotil; ‘Mali sonuçlarımızı açıkladık. Yıl sonu rakamlarımızı bilemiyoruz ama ilk 9 ayımız mükemmel geçti ancak biz durmayacağız. Havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılı çok önemli. Dünyada 3.3 milyar yolcu var ve bu da 780 milyar dolar ciro demek.  Dünya gelirinin yüzde 4’ünü havacılık oluşturuyor. Önümüzdeki 20 yılda bu sayılar katlanacak. Sivil havacılık filosu, pilot sayısı ve teknisyen sayısı 2.5 kat artacak. Bu süreçte 500 bin pilot ve 500 bin teknisyene ihtiyaç duyulacak. Biz 100 yılda yaptığımızı 20 yılda yapıyoruz. Havacılık her geçen gün dünya ekonomisinden daha büyük pay alıyor. THY olarak da bildiğiniz üzere  250 uçak siparişimizi vermiştik. Son sürat ilerliyoruz’ dedi.

3. Havalimanına değinen Kotil; ‘3. Havalimanı da son hızla yapılıyor. Bizim de bu süreçte Sabiha Gökçen'de filo kurma hedefimiz var. Burada daha fazla büyüyeceğiz ve uçuş sıklığımız da artacak. Filomuz geçici değil kalıcı olacak. 3. havalimanı açılınca neler olacak bunun üzerine bir model kurduk ve yolcu sayısını hesapladık. 2021’de dünyada Pekin Havalimanı’nın birinci, Cakarta meydanın ikinci ve 3. Havalimanımızın da 120 milyon yolcuyla 3. Sırada olacağını gördük. Ayrıca bu meydanın yakıt konusunda da büyük faydası olacak. Yeni havalimanı aktarma noktası olacağı için insanlar daha kısa mesafeden bağlanacak ve bu da büyük bir yakıt tasarrufu sağlayacak' şeklinde konuştu.

TÜRSAB’IN TEKLİFİNE; ‘1 MİLYON KİŞİ BİLE TAŞIRIZ’

TÜRSAB’ın 2015 yılını Kudüs yılı ilan etmesi ve Türk şirketlerinin destek vermesi halinde 100 bin Türk’ü Kudüs’e götürmeyi teklif etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kotil; ‘Biz zaten çok sefer yapıyoruz. Bu teklif de oldukça güzel bir teklif. Fiyatlarımız da son derece uygun. Paket turlar konusunda da gerekeni yaparız. Bu sene 56 milyon yolcu taşıyoruz. 100 bin değil 1 milyon yolcu bile taşırız, yardımcı da oluruz’ ifadelerini kullandı. 

Airport Haber

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.