• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Havaalanında ATM tepkisi

Havaalanında ATM tepkisi
Erzurum Sivil Havalimanı'na hiç bir bankanın para çekme- yatırma makinası (ATM) koymaması tepkilere neden oluyor.

ERZURUM -Erzurum Sivil Havalimanı'na hiç bir bankanın para çekme- yatırma makinası (ATM) koymaması tepkilere neden oluyor.

Erzurum'u dış dünyaya hava yoluyla bağlayan ve geçen yıl hizmete giren sivil havalimanında hiç ATM makinası yok. Erzurum'a hava yoluyla gelenlerin, hava limanında nakit para sıkıntısı çektiğini dile getiren Havalimanı yetkilileri, bankaların havalimanına ATM kurmamasına anlam veremediklerini söyledi.

 

Türkiye'nin 6 havalimanına bankaların ATM cihazı koymasına rağmen Erzurum'u görmezden gelmelerinin utanç verici olduğunu dile getiren Havalimanı yetkilileri, "Şehrimize gelen yerli turistler sürekli olarak bizlerden ATM yeri soruyor. Utanarak en yakın ATM cihazının şehir merkezinde olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

 

Sivil toplum örgüt temsilcileri de Erzurum gibi kış sporlarında dünya markası olma yolunda önemli adımlar atan bir şehrin Havalimanında ATM cihazının bulunmayışının büyük bir eksiklik olduğu görüşünde birleşti.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, Türk Kadınlar Birliği Onursal Başkanı Saffet Zengin, havalimanına acilen bankaların ATM cihazı koymasını istedi. Efe, "Yerli ve yabancı turist yoğunluğunun yaşandığı bir yere bankaların ATM cihazı koymaması utanılacak bir durum. Banka yetkililerinin Erzurum'un dış dünyaya açılan kapısı olan sivil havalimanına en az iki tane ATM cihazı koyması bu şehrin ekonomik ve sosyal imajı açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

 

Bu arada, 6 ay önce uluslararası havalimanı statüsüne kavuşan Havalimanı'nın tabelasının hala, 'Havaalanı' olarak değiştirilmemesi de hem vatandaşların hem de Havalimanı personelinin tepkisini toplamaya devam ediyor. Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen Havalimanı çalışanları, "Türkiye'nin 7 tane havalimanı var. Bunlardan birisi Erzurum. Ama 6 aydır hala Erzurum Havaalanı olarak tabelamız duruyor. Birileri bu şehirdeki olumlu değişimi ya görmüyor ya da görmek istemiyor" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.