• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Hatay teknoloji kenti olacak

Hatay teknoloji kenti olacak
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, hedeflerinin Hatay'ı bilişim ve teknoloji kenti yapmak olduğunu söyledi.

HATAY -Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, hedeflerinin Hatay'ı bilişim ve teknoloji kenti yapmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şerafettin Canda, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, sanayici ve işadamlarından üniversiteye destek olmalarını istedi.

 

Şerafettin Canda, hedeflerinin Hatay'ı bilişim ve teknoloji kenti durumuna getirmek olduğunu belirterek "Bunu hep birlikte, elbirliğiyle başarabiliriz." dedi.

 

Hatay'ın sağlık, kültür, turizm, bilişim ve teknoloji kenti olması halinde bölgenin her alanda ivme kazanacağını vurgulayan Canda, "ATSO'dan beklentimiz, yapacağımız çalışmalara destek olmaları ve yanımızda yer almalarıdır. En azından iyi duygularını ve hislerini fark etmek istiyoruz. Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır. Biri sevgi, diğeri paradır. Bunları paylaşmamız gerekiyor. Paylaştıkça Antakyamız ve Hatayımız büyüyecek. ATSO meclisinin bize verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Bu destekler sayesinde MKÜ'nün, Ortadoğu'nun önemli bir sağlık ve teknoloji merkezi olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu

 

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de, yönetim kurulu olarak bir icra makamı olduklarını, olumlu işlerin yanında, hatalarının da olabileceğini söyledi.

 

Meclis toplantısına katıldığı için MKÜ Rektörü Canda'ya teşekkür eden Çinçin, "Üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için ATSO olarak her zaman destek vereceğiz. Yapılacak çalışmalara projelerle katkı sağlayacağız." dedi

 

ATSO Meclis Başkanı Kerem Mertayak ise bir ülkenin hızlı büyümesini sağlayacak önemli faktörlerden birinin de eğitim olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizin sahip olduğu en büyük avantajlardan biri genç nüfus. Daha çağdaş ve güçlü bir toplum olmak istiyorsak bu avantajı en uygun şekilde kullanmak zorundayız. Bunu kullanmanın tek yolu çok iyi eğitilmiş bir genç nüfus oluşturmak." diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.