• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 18 °C

Halki Palas'ın omleti farklı...

Halki Palas'ın omleti farklı...
Heybeliada tarihi Merit Halki Palas Oteli’nde her sabah verilen kahvaltının omletinin tadını genel müdür Bülent Hasanreisoğlu belirliyor.
ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL- İstanbul"un doğal yaşam cenneti Prens Adaları"ndan Heybeliada"da bulunan tarihi Merit Halki Palas Oteli"nde her sabah verilen kahvaltının omletinin tadını genel müdür Bülent Hasanreisoğlu belirliyor. Rize"nin Fındıklı ilçesinden olan Halki Palas"ın genel müdürü Bülent Hasanreisoğlu, aşçıbaşı Mehmet ile yardımcılarını toplayarak “Fındıklı Usulü Omlet” eğitimi verirken “Bizim oralarda yumurtasız yemek olmaz. Ben annemden el aldım, şimdi aşçılara el veriyorum” diyor.
Özellikle Karadeniz yemeklerinin inceliklerini aşçılara gösteren Bülent Hasanreisoğlu, mısır unu ile hamsi, mısır ekmeği, karalahana gibi yemekleri mönüye ekletiyor.



Fındıklı Usulü Omlet"in otel müşterileri tarafından çok beğenildiğini belirten Hasanreisoğlu, Skal Marmara Kulübü üyelerini ağırladıkları gün mutfağa girdi. Önce hijyen kurallarına uyarak aşçıbaşı şapkasını giydi.



Ancak eğri giyince, aşçıbaşı Mehmet Yiğit müdahale etti.



Bülent Hasanreisoğlu'nun başına şapka tam olarak oturunca her ikisi de rahatladı.



Bülent Hasanreisoğlu, önce iki yumurtayı aldı ve yumurta kırmayı göstermeye başladı.



"Burada Karadeniz yumurtası yok ama, pazardan özel seçtim. İki yumurtayı birbirine tokuşturunca Fındıklı'da ki sesi duyuyorum."



Eline kabı alıp karıştıracaksın. Karışımı kıvamına getirince... Hah unutuyordum. Usta getir bakalım tuzu ayarlayalım.



Aşçıbaşı Mehmet Yiğit, omlet pişirilirken arkadan gelip pilav tabağını doldurarak yoğurt alan muhasebe müdürü Aşkın Gölbaşı'nı görünce... "Bizim çalışma sahamıza giriyorsun. Hem maaş ödemiyorsun. Hem de çorbaya geliyorsun. Bu ne biçim iş" dedi.



Bu arada Bülent Hasanreisoğlu, omlet tarifine devam ediyordu. Ocağın üzerinde kızdırdığın tavaya karışımı yavaş yavaş döküleceğini anlatıyordu.



"Karışımın son damlası altın gibidir" diyen Hasanreisoğlu "Karadeniz'de en kıymetli yer son damladır. Mıhlamanın dibini kazımak için biribirimizle yarışırdık. Burada da son damla önemlidir" dedi.



Bülent Hasanreisoğlu omlete konulacak domates dilimlerini hazırlayan aşçı yardımcısına da talimatlar yağdırdı: "Bu sera işi çıktı domateslerin kırmızısı da kokusu da kayboldu. Bari kabuklarını soy da kırmızısı ortaya çıksın. Bir de ince ince doğru... Pişerken ölsün lezzeti güzel olsun"



Bu arada omleti beklerken acıkan Operasyon Müdürü İsmail Temiz dayanamadı ve kepçeyi kapıp kendine çorba doldurdu.



Herşey hazırlanınca omlete bol bol kıyılmış kaşar konuldu. Aşçıbaşı "Bu omlet çok torpilli oldu" dedi.



Omlet pişmeye başlayınca ortalığa mis gibi kokular yayılmaya başladı. Herkesin ağzının suları aktı. Omlet sofraya geldiğinde ise herkes elinde ekmekle bekliyordu. Fındıklı usulü omletin acıkanlar tarafından bir anda ortadan kaybedilmesi ancak bir kaç dakika sürdü.
Omlet deyip geçmeyin. Heybeliada Merit Halki Palas Genel Müdürü Bülent Hasanreisoğlu yönetiminde pişirilen Fındıklı Usulü Omlet'ten sonra adanın yemyeşil çamları arasında birde yürüyüş yaptınız mı hemen acıkıyorsunuz...
Heybeliada Merit Halki Palas'ın konukları bunun tadını iyi biliyorlar...


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.