• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Günay: 2010'a somut proje lazım

Günay: 2010'a somut proje lazım
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarında sınırlı bir takvime ve somut projelere ihtiyaç var"dedi.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarında sınırlı bir takvime ihtiyaç duyduklarını ifade etti ve ''Önümüzde somut projeler olması gerekiyor'' dedi.

TBMM'de kabul edilen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kurulmasına Dair Kanun uyarınca oluşturulan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu'nun ilk toplantısının açılışında konuşan Bakan Günay, Türk insanının çok büyük tarihsel güzellik ve zenginliklerin üzerinde oturmasına karşın, zamanı kullanma konusunda çok rahat bir yapısı ve ''Bu da gelir, geçer'' mantığıyla her şeyi zamana terk eden bir anlayışı olduğunu söyledi.

 

Bakan Günay, konuşmasına şöyle devam etti:

 

''Bizim bunun için sınırlı bir takvime ihtiyacımız var. Zamanla kendimizi disiplin altına alma anlayışına ihtiyacımız var. Bu komisyonun da böyle bir disipline, böyle bir takvime ihtiyacı var. Her gün 'Bugün İstanbul için ne yaptım, bu hafta İstanbul için ne yaptım, bu ay İstanbul için ne yaptım?' diye değerlendirmemiz gerekiyor. Yaptıklarımız Türkiye için... Türkiye için yaptıklarımız da dünya içindir. Önümüzde somut projeler olması gerekiyor. Bir, mekansal iyileştirme gerçekleştirmek zorundayız. İki, sanatsal etkinlikler takvimi ortaya koymalıyız. Üç, İstanbul'un entelektüel birikimini ortaya koymalıyız. Bu konuda yeni çalışmalar, projeler ortaya koymalıyız. İşimiz zor. Süreyi iyi kullanabilirsek İstanbul'a ve Türkiye tarihine katkı yaparız.''

 

Geçmişte İstanbul'u emek yoğun sanayi kenti yapmak gibi büyük bir yanlışlık, tarihsel mekana karşı büyük haksızlık yapıldığını söyleyen Günay, bunca yığılmadan sonra telafinin de zaman aldığını ifade etti.

 

''ENVANTER ÇIKARMALIYIZ''

 

Ertuğrul Günay, bir kaç yıl içinde bu alanda, önce görülmeyen iyileştirmeleri yapmayı, ardından da gözle görülür iyileştirmeleri ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi.

 

Bu çerçevede bir envanter çıkarılması gerektiğine işaret eden Günay, bunun için de bugüne kadar yapılanların ortaya konulması, hangilerinin düşünce, proje ve uygulama safhalarında olduğunun belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Günay ''Adım adım bunu bilmek ve her Danışma Kurulu toplantısında bu envanter üzerinde ciddi, somut çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu çerçevede, tarihsel mekandan başlayarak İstanbul'un geneline yayılması gereken bir çalışma programıyla yüz yüze gelmemiz gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

 

Bakan olarak tarihsel mekanın iyileştirilmesi konusunda somut projelerle bizzat uğraşmak kararlılığında olduğunu söyleyen Günay ''Sur-u Sultani'yi merkeze alan alanda iyileştirmeyi birinci hedefimiz sayıyoruz. Sur-u Sultani içinde tarihsel mekanla bağdaşmayan, ur gibi düşündüğümüz tüm yapıları çıkaracağız. Tarihsel yapıları da restore edeceğiz'' dedi.

 

KAPALIÇARŞI DANIŞMA KURULU

 

Çalışmalar çerçevesinde, Kapalıçarşı Danışma Kurulu'nu oluşturarak burada bir iyileştirme çalışması gerçekleştireceklerini açıklayan Günay, Rami'de bir kültür merkezi oluşturma projesi oluğunu, Ayazağa'da yapımı süren merkezin de en kısa sürede tamamlanarak bir kongre merkezi olarak kentin turizm ve kültür hayatına katılmasını beklediklerini anlattı.

 

Günay, ayrıca Atatürk Kültür Merkezi'nin de bu yıl bakıma alınacağını bildirdi.

 

Günay, böylece önlerine somut projeler koyarak Danışma Kurulu toplantılarının sadece güzel sözlerin söylendiği toplantılar değil, herkesin ne yaptığını ortaya koyduğu ve hesap sorduğu bir toplantıya dönüşmesi gerektiğini bildirdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.