• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Güldal: Küstürdüğümüz Almanları geri kazanmak zorundayız

Güldal: Küstürdüğümüz Almanları geri kazanmak zorundayız
Turizmci Erol Güldal, Antalya turizminin kaderini Almanların belirliyor, yeniden kazanmalıyız

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Antalya turizminin kaderini Almanların belirleyeceğini belirten turizmci Erol Güldal, Antalyalı esnafın bundan 15 yıl önce hoyratça ağırladığı Almanları bu günlerde “Ah! Eski günler, diyerek iç çekerek arıyor” dedi.
“Alman turistleri yeniden kazanmamız lazım. Bu da her alanda dürüstüğümüzle olur” diyen Güldal “Başta hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi içselleştirmekle olur. Demokratikleşme bakımından Almanya bizden 50 yıl ileri ise ABD'de AB'den 20 yıl ileridir. Dünyada olduğu gibi demokratik ve hukukun üstünlüğüne öncelik veren bir ülke olmamız gerekir” şeklinde konuştu.

alman-turistleri-.jpgALMANLAR AB DEĞERLERİNİ BEKLER
Almanya'da 17 yıl yaşadığını ve Almanların beklentilerini iyi bildiğini belirten Güldal, Antalya’nın bundan 15-20 yıl öncesi turizm sektöründe yaptığı yanlışların faturasını bugün ağır ödediğini belirterek şunları söledi:

“Dünyada en fazla tatil yapan millet Almanlardır. Antalya turizmi başta olmak üzere Türk turizminin şah damarını Alman turist oluşturuyor. Avrupada ekonominin motoru Almanya’dır. Almanya’yı güçlü yapan ekonomisi değildir. AB'nin evrensel değerlerini içine sindirmesidir. Almanlar çok okuyan bir millettir. Onun için sezgileri çok güçlüdür.”

alman-turistleri--001.jpg
alman-turistleri-.JPG
ALMAN TURİST KAZIK ATANI UNUTMAZ

Esnafın geleceği düşünmeden Alman turisti kazıklamayı düyündüğünü böyleyen Güldal “Geçmiş dönemde bir Alman bir restoranda bir balık yediğinde 300 ile 500 lira arasında fiyat ödediği gündeme geldiğinde üzerinde durulmadı, geçiştirildi. Zamanında önlem alınmadığı ve Almanlar küstürüldü. Alman turist Türkiye’ye küsünce tercihini Ispanya, İtalya, Mısır, Yunanistan ve bazı Uzak Doğu ülkelerine yaptı.

alman-turistleri--001.JPG
alman-turistleri--002.jpg
Alman turistler esnafın can simidi. turizm sektörü çalışanlarınında bahşiş almada vazgeçilmez konuklarıdır. Bundan 15-20 yil önce otellerin mutfağında çalışanlar otel maaşlarına hiç dokunmadan aldikları mark bahşişi ile geçiniyor ve para biriktiriyordu.

alman-turistleri--002.JPG
alman-turistleri--003.jpg

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.