• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Guiness’te en büyük, en uzun, en küçük, en eski oteller

Guiness’te en büyük, en uzun, en küçük, en eski oteller
Guiness Dünya Rekorları’nda en büyük, en uzun, en küçük, en eski oteller ve daha fazlasını duyurdu

LONDRA- Her yıl dünyada çeşitli rekorları kırılıyor ve en kötü deneyimler, destinasyonlar için gezginlerden gelen talepleiri, geliştiriciler rekorların en iyisini elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Çin ve Dubai gibi bölgeler en çok rekor kazanan tesislere sahip olan pakete liderlik ediyor.
Guiness Dünya Rekorları’nda (Guinness World Records) dünyanın dört bir yanından kazanan tesisleri seçti.

guinness-world-records.jpg
guinness-world-records).jpegguinness-hannah-ortman.jpgBAŞVURU YOK. EKİP İNCELİYOR

Guinness'teki Rekor Yönetimi Müdürü Hannah Ortman seçim sürecini şöyle açıkladı: “Ekibimiz rekor kırma sürecini baştan sona denetliyor. İzlemekte olduğumuz başlıklar arasında, veritabanımızda mükemmel olan çok sayıda kayıt var. Araştırma tabanlı olduklarından, başvuru kabul etmiyoruz ve kayıt sahiplerinden dokümantasyon talep etmiyoruz. Bu kayıt için, dahili Kayıtlar Yönetim Ekibimizin yanı sıra kendi alanında uzmanlığı olan üçüncü taraf danışmanlarımızın Guinness World Records unvanını doğrulamak için bilgi topladık. Bu rekor kırıcıların çoğunu bizzat ziyaret ettim. Gerçekten dikkat çekici oldukları için sizleri hepsini keşfetmeye davet ediyorum.”

EN BÜYÜK OTEL

first-world-hotel.jpg

FIRST WORLD HOTEL, MALEZYA
Toplam 7.351 odaya sahip First World Hotel, 3.164 standart oda, 292 deluxe oda, 649 deluxe üç kişilik oda, 480 superior deluxe oda ve 136 dünya kulüp odası bulunan iki kuleye sahiptir. First World Hotel, 2015 yılında, Kule 2'yi genişleterek, ortalama 170 metrekare büyüklüğünde toplam 1.286 oda sunacak. Otel ayrıca 500.000 sf plaza, perakende ve yemek mekanları ve kapalı tema parkı atraksiyonları içerir.

abraj-kudai-.jpg

ABRAJ KUDAI IN MECCA

Suudi Arabistan Mekke'deki Abraj Kudai 2021'de açıldığında dünya rekoru kırılacak. Devasa tatil beldesi maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı ve açılışı ertelendi ancak rapor edilmeye başlandı. 12 kule, yüksekliği 45 katlı, 10.000 yatak odası, 70 restoran ve dört çatı pisti ile bu bir oyun değiştirici olacak.

EN KÜÇÜK OTEL

abraj-kudai--001.jpg

EH'HÄUSL HOTEL, ALMANYA

Almanya'nın Amberg kentinde 8 metrelik geniş bir otelden oluşan bu rekor, 1728 yılında inşa edilmiş ve 2008 yılında lüks bir sığınak olarak tamamen yenilenmiştir.

İlk inşa edildiğinde, genç bir çiftin evlenmeyi istemesi halinde, belediye meclisine toprak mülkiyeti kanıtı verilmesi gerekiyordu. Akıllıca bir işadamı, bir çiftin evi satın alabileceği, evlenebileceği ve bir sonraki olası damata satabileceği 8 ayak genişliğindeki evi inşa etti. O zamandan beri bu eve Eh'haeusl (evlilik evi) adı verildi.

Ev, iki komşu ev arasında inşa edildi. Küçük boyutta olmasına rağmen, otel düz ekran TV, mini spa ve misafirleri için diğer birçok olanak gibi modern olanaklara sahiptir.

EN UZUN OTEL

gevora-otel,-dubai.jpg

GEVORA OTEL, DUBAI
1.167.98 fit yüksekliğe sahip dört yıldızlı otel, on iki yıllık bir inşaat süresinin ardından 2018'de kapılarını açtı. 75 kata yayılmış toplam 528 oda ve restoran da dahil olmak üzere bir dizi tesis ve garaj binasının üstünde bir havuz sunmaktadır. Gevora, Dubai'deki önceki rekor sahibi JW Marriott Marquis'u yendi.

En yüksek otel odası aslında 1.588 binasının sadece en üst katlarını kaplayan Hong Kong'daki Ritz-Carlton'a ait.

EN ESKİ OTEL

nishiyama-onsen-keiunkan,-japonya.jpg

NISHIYAMA ONSEN KEIUNKAN, JAPONYA

Bu ünlü kaplıca otel Mt. Fuji ve Güney Japon Alplerinin eteğinde, MS 705 yılında kurulmuştur. 1.300 yıldan fazla süredir aynı ailenin 52 nesli tarafından işletilmektedir. Otel, kurulduğundan bu yana, tüm sıcak suyunu doğrudan yerel Hakuho Kaplıcalarından temin etmektedir. Otel en son 1997 yılında restore edilmiştir ve 37 odaya sahiptir.

EN BÜYÜK SUITE OTEL 

grand-hills-hotel--spa,-broummana,-lubnan.jpg

ritz-carlton-hong-kong.jpg

GRAND HILLS HOTEL & SPA, BROUMMANA, LÜBNAN

Etkileyici bir 44.000 metrekareye yayılmış olan Grand Hills'deki beş yatak odalı Royal Residence, üç köşk, iki özel yüzme havuzu, sanat ve antikalarla dolu yedi kat, iki sauna, bir Türk hamamı, bir spor salonu, güvenlik alanları ve özel bahçeler. Gecelik ücret, mütevazı 8.000 dolardan başlıyor,

EN YÜKSEK KONUT OTELİ

mission-hills-haikou,-cin.jpg

RITZ-CARLTON HONG KONG

312 odalı bu beş yıldızlı otel, dünyanın en yüksek mesken otelidir. Otel 102. kattan başlıyor, 1.394 m. Üstte, otelin spor salonu, spa ve 116. katındaki muhteşem sonsuzluk yüzme havuzu bulunuyor. Asansörün 118. katına nefes kesen 60 saniyelik yolculuğa çıktım ve Victoria limanı ve çevresi manzaraları çirkin.

EN BÜYÜK SPA RESORT

MISSION HILLS HAIKOU, ÇIN
Bu tesis, dünyanın en büyük spa'sını içerir ve bir hafta sonunda 61 süitin üzerinde 4.000 konuk ağırlayabilir. 168 havuz suyuyla maden kaynaklarına bakan 18 katlı bir spa binası bulunmaktadır. Farsça fenerli Orta Doğu'dan ilham alan mağaralardan Okyanusya, Asya, Avrupa'ya kadar çok sayıda temalı spa alanı ve hatta sarma mağaraları ve şelaleleri olan bir Amazon nehri temalı alanı bulunmaktadır. Tesis ayrıca 12 ayrı kursu ile dünyanın en büyük golf beldesidir.

ÇOK YÜZME HAVUZLU RESORT OTELLER

lexis-hibiscus-port-dickson,-malezya.jpg
LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON, MALEZYA

Bir tesisteki en yüzme havuzları 643'tür. Guinness, yalnızca 1,5 m x 2 m'yi aşan havuzları dikkate aldı. Bu tesisteki her villanın kendine ait özel bir yüzme havuzu vardır.

EN BÜYÜK DENİZ ÜZERİ  VILLA OTEL

lexis-hibiscus-port-dickson,-malezya-001.jpg
guinness-world-records)-001.jpegLEXIX HIBISCUS PORT DICKSON, MALEZYA
Tek bir tesisteki en fazla su üstü villaları 522'dir. Guinness, tuzlu veya tatlı su üzerindeki villaları içeren tüm tatil köyleri olarak kabul edilir. Neredeyse tüm tatil villaları Lexis Hibiscus'ta kendi özel yüzme havuzlarının üstünde yer almaktadır.

Bu rekor, 2024 Lexis Hibiscus 2'nin 582 su villası ve 178 gökyüzü villası villası ile lanse edilmesiyle kırılacak. Her villa, özel ve mahremiyet için kendi özel yüzme havuzuna sahiptir. Yeni tesiste yerleşik bir restorana sahip batık bir akvaryum bulunmaktadır.

lexis-hibiscus-port-dickson,-malaysia.jpg

EN BÜYÜK RESTORAN

restrante-botin,-madrid.jpg

BAWABET DIMASHQ RESTORANı, SURIYE

Dünyanın en büyük restoranı, 6.014 koltuk kapasiteli Bawabet Dimashq Restaurant (Şam Kapısı Restaurant). Restoranın toplam zemin alanı 215,277 sf'dir. 26,910 metrekarelik bir mutfak ile. Restoran, şelaleler, fıskiyeler ve halk için sergilenen 'Sikhote-Alin' adlı ünlü göktaşı dahil Suriye'nin arkeolojik kalıntılarının kopyaları gibi özelliklere sahiptir.

EN ESKİ RESTORAN

restrante-botin,-madrid-001.jpgRESTRANTE BOTIN, MADRID
1725 yılında kurulan restoran, hepsi geleneksel bir taverna olarak korunmuş dört kattan oluşmaktadır. Restoran, 18. yüzyılın başında, İspanyol Kraliyet Mahkemesi soylularına çalışmak amacıyla Jean Botín ve eşi adında bir Fransız aşçısı tarafından açılmıştır. Bugün restoran, üçüncü nesil Gonzalez ailesi Antonio ve Jose Gonzalez tarafından işletilmektedir. Madrid'in kalbinde, Plaza Mayor'un yakınında bulunan otel, orijinal 18. yüzyıl iç mekanlarını ve orijinal yakacak odun fırınını tutan dört kata sahiptir.


EN YÜKSEK DÖNER ESTORAN

canton-tower-and-twist,-guangzhou,-china.jpgCANTON TOWER VE TWIST, GUANGZHOU, ÇIN

Döner en yüksek restoran Kanton Kulesi'nin 106. katındaki 1.387 ayaklık Twist binasının üstündedir. Bu Akdeniz yemek yeme mekanı aynı zamanda dünyadaki en çarpıcı manzaraların bazılarına sahiptir.

Meksika'nın Dünya Ticaret Merkezi'nin 45. katında bulunan en büyük döner restoran Bellini'dir. Restoran 332 kişi kapasiteli 11,244 sf alana sahiptir.


EN YÜKSEK RESTORAN
 

canton-tower-and-twist,-guangzhou,-china-001.jpgAT. MOSPHERE BURJ KHALIFA, DUBAI
Zemin seviyesinden en yüksek restoran, 1.450 ft yükseklikte ve Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'nın 122 katında yer almaktadır. Burada yemek yediğim için şanslıydım ve yalnız 60 saniyelik asansör yolculuğu fütüristik bir uzay gemisinde olmak gibiydi.

Bir kişi için en az 100 $ 'lık siparişle bir pencere koltuğu rezerve etmek için fazladan harcama yaptığınızdan emin olun. Restoranın her birinde 20 pencere koltuğu bulunan dört oturma alanı vardır.

Kaynak: Guinness World Records
Bu haber toplam 3799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.