• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Google Assistant uçak rötarlarını haber verecek

Google Assistant uçak rötarlarını haber verecek
Google, Assistant aracı üzerinden, uçakların rötar yapma ihtimaline dair yolcuları bilgilendireceğini duyurdu.

İSTANBUL- Google Assistant ertelenecek muhtemel uçak seferlerini haber verecek. Google, Assistant aracı üzerinden, uçakların rötar yapma ihtimaline dair yolcuları bilgilendireceğini duyurdu.
Eğer deneyimli bir gezginseniz uçağınızın rötar yapmasına sebep olabilecek bir çok değişken olduğunun da farkındasınızdır. Bazen hava şartları uygun olmayabilir, bazen havaalanı uygun olmayabilir ve uçak vaktinde hareket edemez. Bu yüzden havayolu şirketi size sorun olmadığını söylese bile internetten uçağınızın durumu kontrol etme ihtiyacı duyabilirsiniz.

google-assistant-.jpgAma o kadar deneyimli değilseniz ya da bunlarla uğraşmak istemiyorsanız size iyi bir haberimiz var. Google bugün Assistant aracı üzerinden uçakların rötar yapma ihtimaline dair yolcuları bilgilendireceğini duyurdu. Bu özellik kullanıma girdi ancak tüm kullanıcıların erişimine açılması birkaç hafta sürebilir.

Google’ın rötar tahmininin yeni bir özellik olmadığını belirtmekte fayda var. Şirket bu özelliği ilk kez bu yıl Ocak ayında kullanıma sunmuştu. Ancak o dönemde uçuşun rötar yapacağına dair bir bildirim yapılmıyordu. Öncelikle uçuşunuzu aramanız gerekiyordu. Bir rötar olma ihtimalı bulunyorsa bu uçuş sayfasında gösteriliyordu. Yani böyle bir özellik olduğunu bilmiyorsanız nasıl çalıştığını görmüş olmanız pek mümkün değil.

google-assistant--002.jpgÖnceki uçuş verilerini inceliyor

Google çoğunlukla, geçmiş uçuş verileri ile eğitilmiş makine öğrenimi algoritmasından faydalanarak gecikmeleri tahmin ettiğini söylüyor. Buna ek olarak şirket başka verileri de inceleyerek yakındaki uçuşlarda gecikme olup olmayacağını tespit ediyor.

Havayolu şirketleri, uçuşta rötar olsa bile vaktinde havalimanına gelmenizi söylüyor çünkü boş yer olan bir başka uçakla da gitmenizi sağlayabilirler. Hatta uçağınız vaktinde kalkacak olsa bile, havalimanına erken geldiyseniz sizin şirketinizin, sizin gideceğiniz yere giden daha erken saatli bir uçağı olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Uçakta yer olması durumunda görevliler size yardımcı olacaktır.

Kaynak: TechCrunch
Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.