• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Gökseki ile Kaş' tatelefonla her işlem 'yurtdışı paketine' giriyor

Gökseki ile Kaş' tatelefonla her işlem 'yurtdışı paketine' giriyor
''Kaş'a tatile gelenler çoğu zaman Yunan Adası (Meis) açıklarında yol güzergahında (Gökseki)'de telefonlarına gelen mesaja bakmadan telefonla konuşma, internete girme sosyal medya paylaşımları yapıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
KALKAN-KAŞ/ANTALYA
- Antalya'nın Kaş ilçesinde belirli alanlarda GSM operatörlerinin hepsinde telefonla konuşma ve internete girme ve sosyal medya paylaşımları faturalandırmada pahalıya mal oluyor. Dünyaca ünlü dalış merkezlerinden biri olan İngiliz ve yerli turistlerin gözde tatil yerlerinde biri olan Antalya'nın Kaş ilçesi 3 mil uzağında Yunanistan'ın Meis Adası bulunuyor.
gokseki-ile-kas-.jpgİngilizlerin yerleşimden yoğun ilgi gösterdiği Kaş Kalkan ile kaş gelmede Gökseki arasına gelince GSM operatörlerine mesaj geliyor. Mesajda '' Yunanista'a Hoşgeldiniz'' yada '' Avrupa Birliği(AB) ülkesi Yunanistan'a Hoşgeldiniz'' bu mesaj geldiğinde telefonunuzla mesajlaşma, internete girme, telefonlan konuşmada GSM'lerin paket dışına çıkarılarak AB vergileriyle birlikte telefon faturaları kaparık gelebiliyor.

gokseki-ile-kas--001.jpgKaş Haber Gazetesi'nin Sahibi Adem Aydın, Kaş'a gelen yerli ve yabancı misafirlerin '' Kaputaş Plajını '' geçince Gökseki açıklarında Yunan adası bulunmasına bağlı tüm GSM operatörlerine '' Yunanistan'a Hoş Geldiniz'', yada AB ülkesi Yunanistan'a Hoşgeniniz mesajı gelir', mesaj geldiğinde telelefonla konuşma, internete girme, mesaj çekme, sosyal medya paylaşımlarını takip etme hepsi paket dışına çıkarak yurtdışı tarifesine geçtiği için bu alanlarda telefonla görüşme yapılmaması gerektiğini söyledi.
gokseki-ile-kas--002.jpgGazeteci Adem Aydın, ''Kaş'a tatile gelenler çoğu zaman Yunan Adası (Meis) açıklarında yol güzergahında (Gökseki)'de telefonlarına gelen mesaja bakmadan telefonla konuşma, internete girme sosyal medya paylaşımları yapıyor. GSM  operatörlerinin faturalandırmada '' fatura yüklü gelince çok şaşırıyor.
Kalkan'dan Gökseki'den Kaş'a gelirken- Kaş'tan Kalkan, Yeşilköy, Patara(Gelemiş), Ovaköy,Kınık ve Fethiye'ye giderken  mesajın geldiği andan itibaren konuşma ve internete girme yapmamalı. Yoksa görüşmeler Yurtdışı tarifesine geçiyor. Vergilendirmelerde AB ülkesi tarifelerine göre olduğu için farkına varmadan fatura kabarık gelebilir. Ben hattımdan yurdışı görüşmesi yapmadım desenizde bir anlam ifade etmez. Bu konuda tatile gelen misafirler mağduriyet yaşıyor.Dikkatli olmalı.'' diye konuştu. 

gokseki-ile-kas--003.jpgRamazan Keskin'de  her ay paket tarifesi kapsamında  telefon hattına  hey ay 45 lira ödeme yaparken  mayıs ayı faturası 90 lira gelince şok olduğunu konuyu araştırınca olayın gerçek yüzünü gördüğünü söyledi. Keskin şu bilgileri verdi:'' Kaş'a Nisan ayı içinde bir işim için gittiğinde Meis Adası'nın yakın olduğu Gökseki  alanında gelen mesajı görmeden telefonla konuşma yapmama bağlı faturam 45 lira fazla geldi. Faturayı araştırınca gerçek ortaya çıktı.''

Bu haber toplam 3688 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.