• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Göcek koylarında doğa katliamı

Göcek koylarında doğa katliamı
Tursapnet, Göcek’in Bedri Rahmi, Akbük, Gobun, Küçük Sarsala koylarının parsel parsel kiralanmaya başlandığını duyurdu.

İSTANBUL- Tursapnet kurucu moderatörü Cemal Kızıltan “Bugünü turizm tarihinde kara bir gün olarak not edin” diyerek Türkiye’nin doğal güzelliklerini sergileyen Göcek’in Bedri Rahmi, Akbük, Göbün, Küçük Sarsala koylarının parsel parsel kiralanmaya başlandığını duyurdu. Yedeğin yedeğiyle yönetilmeye çalışılan Türsab’ın ise doğa katliamına sessiz kalmasını eleştirdi.

koy1.jpg

TÜRSAB BAŞKANININ ÇEVRECİLİĞİ NEREDE KALDI?

Cemal Kızıltan, Türsab başkanı Ulusoy’un "Çevreye önem vermeyen hiç bir sistem uzun süre yaşamayacaktır. Ekmeğini doğadan kazanan biz turizmciler işte bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeliyiz. Doğa yoksa biz de yokuz”şeklindeki sözlerini hatırlattı.
Kızıltan şöyle devam etti: “Mavra yapmayi bilen Türsab başkanına soruyoruz Nerede kaldı senin çevreciliğin? Nereye kadar senin cevreciliğin? Dünyada eşi benzeri olmayan böylesi bir doğa katliamına ses çıkartmayan Türsab başka ne işe yarar ki? Ben bu gece Göcek’teki potansiyel katliamı düsünüp, rahat uyuyamayacagim. Merak ediyorum Türsab başkanı ve yedeğin yedeği Türsab yöneticileri vicadanları rahat, uyuyabilecekler mi?”

koy3.jpg

MAVİ YOLCULUK VE DOĞA KİMİN UMURUNDA

Cemal Kızıltan, bu olayın içeriğinin canını açıttığını belirterek şunları kaleme aldı:
“Belli ki doğa ve turizmi hükümetin önceliğinde değil. Ekonomik ve sosyal krizlerden en az etkilenen müşteri gurubu olan mavi yolculuk müşterileri ve tekne işletmeciliği yapan, bu ise sermaye koymuş firmalar bazıları icin olmasa da olur.
İhaleyi açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilierinin beyanına göre, tüm bu kiralamalardan kazanılması öngörulen senelik toplam kira bedeli 1.000.000 Türk lirasi civarında imiş!
Yani bir mavi yolculuk teknesinin sezonluk cirosu kadar. Halbuki o koyların bakirliğini görmek, huzur bulmak, doğayla iç içe kalmak icin her gün onlarca, tekne demir alıyor. Üç kuruşluk gelir uğruna kaybedilen milli serveti hesap etsenize…

koy1.20150326225935.jpg

DOĞA MİRASI KOYLAR BETON YIĞINI DOLACAK

Bu koylara “şimdilik” karadan ulaşım mümkün değil. Bina, elektrik, su da yok. Ama merak etmeyin yakında hepsi olacak. Üstelik beton binaları ile birlikte. Öyle bir tanım yapılmış ki bu yapılaşmanın ucu otele, hatta tatil köyane kadar gider.
Bu yüzden mavi yolculuk rotaları sıradanlaşacakmış, çevre kirlenecekmiş, zaten 3 tane ağacımız var, onların da yarısı yapılaşmaya kurban gidecekmiş, kimin umurunda?

bedri-rahmi1.jpg

TÜRSAB YEDEĞİN YEDEĞİ İLE YÖNETİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Köylülerin, çevrecilerin ve turizmcilerin umurunda.
Peki, kimin umurunda değil? Anladınız kim olduğunu… İşine geldi mi çevreci. Özde değil, sözde cevre ve turizm sektörünün savunucusu Başaran Ulusoy’un başkanlığında, ahı gitmiş, vahı kalmış, yedeğin yedeği ile yönetilmeye çalışılan Türsab’ın umurunda değil.
Bu ülkenin geçmişten alıp ta geleceğe miras bırakması gereken en önemli doğal ve turistik değerlerinin başlıca savunucusu olması gereken bu kurumdan ses yok.  Halbuki bu koylarin bakirliği bir kez bozulduktan sonra , yerine yeniden konulması mümkün değildir.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.