• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gıda sektörü İSUGA'da buluşuyor

Gıda sektörü İSUGA'da buluşuyor
Gıda Sektörü, Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan İSUGA 2008, Fuarı ile 24-27 Ocak 2008 tarihleri arasında uluslararası buluşmada bir araya geliyor.

İSTANBUL- Hızla büyüyen ve ihracat rakamlarını yükselten Gıda Sektörü,  Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan İSUGA 2008, 3. Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı ile 24-27 Ocak 2008 tarihleri arasında uluslararası buluşmada bir araya geliyor.

 

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi tarafından ETBİR-Et Üreticileri Birliği’nin desteği ile GGD-Gıda Güvenliği Derneği ve PERDER İstanbul, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen İSUGA 2008, 3. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı, İstanbul Gıda Teknolojileri Grup Fuarı ile eşzamanlı olarak 24-27 Ocak 2008 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecektir.

 

Türkiye gıda üretimi alanında dünya üzerinde kendi kendine yeten sayılı ülkelerden biridir. Gıda sektöründe son yıllarda yapılan verimliliği artırmaya yönelik çalışmalarla birlikte bölgesindeki en büyük ihracatçı pozisyonuna yükselmektedir. Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesine ihracat yapan ülkeler arasında lider konumdadır. 2006 yılında gıda ürünleri ihracatı 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşirken bu rakam Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde dokuzuna tekabül etmektedir.

 

İSUGA 2008, 3. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’na yönelik olarak, başta Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar olmak üzere hedeflenen ülkelerden gelecek olan profesyonel alım heyetleriyle birlikte sektöre uluslararası alanda vitrin özelliği oluşturma yolu açılırken; Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya, Kayseri ve Samsun gibi ticaretin yoğun olarak yaşandığı Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde bulunan Tüyap Bölge Ofisleri aracılığıyla da yurt içinden sektörün profesyonelleri bu büyük buluşmada yerlerini alacaklardır.

 

İSUGA 2008, 3. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı çerçevesinde İSTANBUL PERDER (İstanbul Perakendeciler Derneği) ile yürütülecek ortak çalışma ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelecek profesyonellerin İSUGA 2008, 3. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nı ziyaret edecek olması ve düzenlenecek toplantılar ile sektörün gelişimine yönelik kararların İSUGA 2008 çatısı altında ortaya çıkarılacak olması fuarın önemini ve sektörün İSUGA 2008’e verdiği değerin açık bir göstergesidir.

 

İSUGA 2008, 3. Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı’nda kapsamı, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, içecek ürünleri, un ve unlu ürünler, şeker ve şekerli ürünler, dondurulmuş gıda ürünleri, hazır gıda ürünleri, tohum hububat ve baklagil ürünleri, bitkisel yağ ürünleri, gıda katkı ve yardımcı maddeler, ekolojik, doğal gıda ürünleri, fonksiyonel gıdalar sergilenecektir.

 

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.isugafood.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

TÜYAP TÜM FUARCILIK YAPIM A.Ş.

 

Aylin Elman ŞAHİN (Tanıtım ve Halkla İlişkiler Proje Müdürü )

Engin BERK (Tanıtım ve Halkla İlişkiler Proje Sorumlusu)

Özlem ALAGÖZ (Tanıtım ve Halkla İlişkiler Proje Sorumlusu)

Telefon: 90-212 886 68 43 / 70 hat-Dah:.1310-1311-1312

 

Internet: www.tuyap.com.tr

E-Mail: aylinelman@tuyap.com.tr - enginberk@tuyap.com.tr - ozlemalagoz@tuyap.com.tr

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.