• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 13 °C

GE'nin uçak motoru yatırımı

GE'nin uçak motoru yatırımı
GE Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, Eskişehir'de uçak motoru parçası üreten bölümde geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya başladıklarını açıkladı.

İSTANBUL- General Electric-GE'nin Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, Eskişehir'de uçak motoru parçası üreten bölümde geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya başladıklarını açıkladı.
Özkan, bu kapsamda yeni kompresör kanadı teknolojilerinin bir tek Türkiye'de üretileceğini belirterek, bunun yatırım maliyetinin bütün unsurlarıyla 50 milyon dolar'a yaklaştığını bildirdi.
Özkan, krize rağmen Ar-Ge ve personel alanındaki yatırımları kesmediklerinin, artırdıklarının altını çizerek, "Farklı coğrafyalarda ve farklı konularda liderlik yapabilecek kişilerin yetiştirilmesi ve bunların tutulması bizim için çok önemli'' dedi.
Hız kesmedikleri başka bir alanın da Gebze'deki mühendislik merkezi olduğunu belirten Özkan, "Bu da uzun soluklu bir proje. Orada 240 mühendise çıkacağız. Bu kadar kişinin yetişmesi uzun vadeli çalışmayı gerektiriyor. Kriz var diye bunu kestiğimiz anda iki sene sonra tökezleriz. Yatırıma, insanları eğitmeye devam etmek zorundayız'' diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.