• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Gençler meslek liselerine yönlendirilmeli

Gençler meslek liselerine yönlendirilmeli
Yeni Türkiye'nin iktisat politikasını belirlemek amacıyla 17 Şubat 1923'te Atatürk öncülüğünde gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongresi, 100 yıl sonra aynı yerinde, yeniden yapılacak.

İZMİR- İzmir’de, 17 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşecek olan ‘Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’ öncesi, İzmir turizmi ve ara eleman yetiştirilmesi konularında önerilerini paylaşan İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Dursun Bülent Tercan, “İzmir’e yakın ve orta vadede 5 milyon, uzun vadede 8 milyon turist hedefi kongre tutanaklarına geçmeli. Ayrıca ara eleman ihtiyacı konusunda, gençler meslek liselerine yönlendirilmeli ve ara elaman olarak ekonomiye kazandırılmalı” dedi.

izmir-iktisat-kongresi,.jpgizmir-iktisat-kongresi,-001.jpgCumhuriyet'in ilanından önce yeni Türkiye'nin iktisat politikasını belirlemek amacıyla 17 Şubat 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongresi, 100 yıl sonra aynı yerinde, yeniden yapılacak.
İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Dursun Bülent Tercan, 17 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşecek, ‘Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’ öncesi, İzmir turizmi ve ara eleman yetiştirilmesi konusunda önerilerini paylaştı. İzmir turizm sektörü için yakın orta vadede yılda 5 milyon yabancı turist, takip eden 10 yılın sonunda İzmir’e yılda 8 milyon yabancı turist hedefinin kongre tutanaklarına geçmesini isteyen Tercan, “İzmir tanıtımda daha iyi sistemli çalışırsa, otel ve yatak sayısını arttırırsa bu yabancı turist sayılarına rahatlıkla ulaşılacak. İzmir’de deniz, kum, güneş, inanç turizmi, 7 Kiliseler, Unesco tescilli destinasyonlar, gastronomi, termal olmak üzere turizmin her çeşidi mevcuttur” dedi.

izmir-iktisat-kongresi,-002.jpgizmir-iktisat-kongresi,-003.jpg‘GENÇLER MESLEK LİSELERİNE YÖNLENDİRMELİ’

İzmir’in ve Türkiye’nin üniversite ve üniversite öğrencisi olarak doygunluğa ulaştığını, ihtiyacın ara eleman olduğunu ve her sektörde ara eleman ihtiyacının günden güne arttığını dikkat çeken Bülent Tercan, bu konunun da kongre tutanaklarına geçmesini isteyerek, “Türkiye üretimde ilerlemesini sağlamak istiyorsa, gençler meslek liselerine yönlendirmeli ve ara eleman olarak ekonomik sisteme kazandırılmalı. Almanya’nın bu konudaki başarılı Dual Sistemi Türkiye’de de uygulanmalı” diye konuştu.

Bu haber toplam 1935 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.