• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gemlik turizmde yaşayan şehir olmalı

Gemlik turizmde yaşayan şehir olmalı
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Gemlik'in tarihi milattan önce 10 bin yıl öncesine dayanıyor. Ama elimizden kayıp gidiyor” dedi.

GEMLİK - Bursa'nın Gemlik ilçesinde turizm vizyonu için bir araya gelen paydaşlar, uzmanlık alanlarına göre belirlenen masalarda belediye yetkilileri ve bürokratlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.
Gemlik'in kent tarihi ve insan dokusuyla gerçekten örnek bir ilçe olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, "Gemlik'in tarihi milattan önce 10 bin yıl öncesine dayanıyor. Şehrimizin 35 mahallesine gittiğinizde bu tarihin tamamını görebilirsiniz. Fındıcak'a gidin, orada farklı bir tarih var. Narlı’nın ise farklı bir tarihi var. Ama elimizden kayıp gidiyor. Gemlik'in yaşayan bir şehir olmasını ve sürekli gelişmesini istiyoruz. Gemlik'in kalitesinin artması için burada beyaz yakalı çalışan sayısını artırmamız lazım. Bu da sosyal donatı alanlarıyla mümkündür. Gerçek bir Zeytin Festivali yaşanabilmesi için meslek kuruluşları ve üreticilerle bir araya gelerek en iyiyi ortaya koyacağız. Bu bir başlangıç. "Bu, mevcut varlıkların korunmasına yönelik bir başlangıçtır" dedi.
gemlik-.jpg
“TARİHİ DEĞERLERİ KORUMAMIZ GEREKİYOR”

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, kentin sanayinin dış dünyaya açılan önemli bir kapısı olduğunu vurgulayarak, tarihi ve turistik özelliklerine önem verilmesi gerektiğini belirtti. Kaymakam Göç, Gemlik'in tarihinden, kültüründen ve doğasından gelen değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Bunları yaparken acele etmeliyiz. Geçmişin tanıkları on yıl sonra ortaya çıkmayabilir. Onlara ulaşmamız lazım. Onların deneyimlerinden ve anılarından faydalanmamız gerekiyor. "Turizm, doğa, tarihi değerler ve kültürel değerler Bursa için çok değerli" diye vurguladı. Çalıştayda görüşülen konuların önümüzdeki günlerde sonuç bildirgesinde derlenerek paylaşılacağı öğrenildi.

gemlik--001.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
Doç. Emel Adamış'ın genel koordinatörlüğünü yaptığı çalıştayın paydaşları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, GEMTAŞ, GEMTAR, İNOKSAN, Gastro Bursa Dergisi, Solaksubaşı AŞ, Umurbey Kadın Girişimleri Derneği, Has Tavuk, Gemlik Ticaret Borsası yer alıyor. , Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü, Mudanya Belediyesi. , Narlı Kadın Girişimciler Derneği, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Gemlik Hayat Atölyesi, Gemlik Ziraat Odası, Gemlik Atamer Otel, Gemlik Boksör Restoran, Gemlik Tuzla Çiftliği, Şef Bülent, Gemlik Giritli ve Rumeli Türkleri Derneği , SS Kumla Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, TÜRSAB, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi, GESYAD, Gemlik Liman Başkanlığı, Doris Tur, Paşa Otel, Ramada Otel, Bizimora Kokoreç, Gemlik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, GÜMTOB, Syrus Otel, BURTİD, Kerimbey Otel, Gemlik Tarih ve Kültürü Yaşatma Derneği, Bursa Rehberler Odası katıldı.

Açılışta konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.