• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Gemi yolculuğunuza konfor katan 22 kabin tüyosu

Gemi yolculuğunuza konfor katan 22 kabin tüyosu
Yolcu geminizin kabinini daha yaşanabilir, daha kişisel ve daha az dağınık hale getirmenize yardımcı olacak bazı kolay tüyolar verelim.

MIAMI / FLORIDA - Yolcu gemilerindeki bazı lüks ve pahalı süitler apartman büyüklüğünde olsa da, çoğu kruvaziyerde özellikle geniş veya modaya uygun olmayan konaklama yerleri olur. Dekorları, kişisel zevklere uygunluğu ne olursa olsun, yumuşak veya denizci renklerle ve fazla dikkat dağıtıcı hiçbir şeyle herkese hitap edecek şekilde tasarlanır. Bagaja alanı çok değerli olabilir ve bir kabinin banyosu, evinizdeki banyodan çok daha küçük olabilir.

Bununla birlikte, kabindeki kullanım alanınızı canlandırmanın yolları var. Yolcu geminizin kabinini daha yaşanabilir, daha kişisel ve daha az dağınık hale getirmenize yardımcı olacak bazı kolay tüyolar verelim.

KABİNİ KİSİSELLEŞTİRİN

Birkaç gün, bir hafta veya daha uzun süre yolcu gemisinin kabininde olacaksınız. Öyleyse yanınıza en sevdiğiniz yastığınızı, çocuklarınızın, köpeklerinizin, kedinizin bir resmini, bir oyuncak ayıyı, bir battaniyeyi veya evde sevdiğiniz diğer konfor eşyalarını getirin. Gemiye ulaşmak için uçuyorsanız bagaj alanının büyüklüğünü unutmayın.

Çocuklarla seyahat ederken, en sevdikleri oyuncaklarından birkaçını, bir yastık ve battaniyeyle birlikte getirmelerine izin verin.

Eğlenceli bir dokunuş, yanınızda silinebilir, manyetik destekli bir beyaz tahta (kabinin metal kapısına kolayca takılabilen) ve yıkanabilir işaretleyiciler getirmektir. Böylece ister çocuklu olun, ister ruh eşinizle flört ediyor olun, resim çizebilir ve mesaj bırakabilirsiniz.

Yolcu gemilerinde gerçek mumlar yasak olsa da, pille çalışan alevsiz mumlar romantizme bir dokunuş katabilir.

gemi-kabin-001.pngMOBILYALARı HAREKET ETTIRMEKTEN KORKMAYıN

Standart kabinlerde, yatak olarak birleştirilebilen ikiz yatak ve iki yan sehpa bulunur. Belki bir kanepe ya da döşemeli sandalye, makyaj masası ya da çalışma masası ve bir sehpa olabilir. Balkonunuz varsa, bir çift sandalye veya şezlong ve bir içecek masası olabilir.
Mobilyaları hareket ettirmekten korkmayın. Sizin için uygun bir konfigürasyona dönüştürmek için mürettebattan yardım isteyebilirsiniz.

Önünüze çıkan herhangi bir nesnenin kaldırılmasını isteyin. Örneğin, sehpaya çarpmaya devam ederseniz, odadan çıkarın. Buz kovasını ve şarap bardaklarını ve kullanmadığınız diğer şeyleri temizlemek size ilave tezgah alanı sağlayacaktır.

Mobilya da eklenebilir. Örneğin, bir tabure sırtınız için daha rahat olabilecek bir sandalye ile değiştirilebilir. Bunun için kabin görevlinizden yardım isteyin.

Mini buzdolabı, satın almayı düşünmediğiniz soda ve içkiyle doluysa, boşaltın. Alanı evden getirdiğiniz herhangi bir soda veya su için ve Lido büfesinde topladığınız atıştırmalıklar için kullanabilirsiniz (bu da oda servisi ücretlerinden tasarruf etmenizi sağlar).

gemi-kabin.pngBANYO MALZEMELERINI GÜÇLENDIRIN

Çoğu gemide artık duştaki kaplardan pompaladığınız şampuan, saç kremi ve sıvı banyo sabunu vardır. Bu küçük plastik şişeleri ortadan kaldıran ekolojik ve maliyet tasarrufu sağlayan bir önlemdir. Ancak bunlar muhtemelen genel markalar olacak ve evde alışık olduğunuz şeyler değildir. Bu herhangi bir el veya vücut losyonu için de geçerlidir. Ürünler konusunda titizseniz, kendinizinkini getirin.

Sıvı sabun hayranı değilseniz, kendi sabun kalıbınızı getirin. Kamaranızda bir sabun çubuğu varsa, muhtemelen motellerde aldığınız gibi küçük bir sabun parçası olacaktır.

Banyo kapısına takabileceğiniz asılı bir makyaj veya tuvalet seti, lavabonun etrafında yer açmanıza ve kendi malzemelerinizi daha kolay takip etmenize olanak tanır. Lavabonun çekmecesi veya rafları olabilir veya olmayabilir.

Banyo ışıklarının anahtarı genellikle kapının dışındadır. Yani gece yarısı banyoya girerken tüm kabine ışık saçarsınız. Kabin arkadaşlarınızı uyandırmadan banyo yapmak için bir fişli gece lambası getirin.

ELEKTRONIK KONULARı GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Siz ve aileniz büyük olasılıkla bir dizi elektronik eşya getireceksiniz. Tabletler, telefonlar, kameralar, elektrikli tıraş makinesi ve hatta saç maşası veya diğer aletler. Bu, çok sınırlı sayıda prize takılacak çok şey demektir. Bir çıkış genişletici getirmeniz önerilir (gerçi bunun bir aşırı gerilim koruyuculu olmadığından emin olun, çünkü bunlar yolcu gemileri tarafından yasaklanmıştır).

Uyuyan biriyseniz, telefonunuza bir ses kesici uygulaması koymak isteyebilirsiniz. Yolcu gemilerinde çok fazla gıcırtı, tıkırtı ve diğer sesler vardır.

İçeride uyumayı planlıyorsanız, özellikle çok güneşli Karayipler'de kullanışlı olan, perdeleri sıkıca kapalı tutmak için bazı bağlayıcı klipsler ve hatta ataşlar yanınıza alın.

EŞYA ALANı GENİŞLETİCİLER

Kruvaziyer kabinlerinde askılı ve raflı bir dolap bulunur. Giysiler için çekmeceler olabilir veya olmayabilir. Biblolar için ek çekmeceler, yatağın yanındaki yan masalarda veya masada bulunabilir. Bir hafta boyunca kalacağınız kabinde ailede herkesin kıyafetleri için yeterli dolap ve çekmece alanı olmayacaktır. Durumu iyileştirmenin yolları var.

KABIN GÖREVLINIZDEN DAHA FAZLA ASKı ISTEMEKTEN ÇEKINMEYIN

Askılardaki kıyafetleri ikiye katlayın. Örneğin bir hafif kıyafetin üstüne bir bluz veya ceket konulabilir.

Kabininizde bornozlar için birkaç kanca olabilir. Birçok gemide duvarlar metalden yapılmıştır ve mıknatıslar onlara yapışacaktır. Kendi manyetik kancalarınızdan bazılarını getirin. Böylece şapkalar, şnorkeller ve diğer asılabilir gereçler için de yeriniz olur.

Asılı veya kapı üstü bir düzenleyici, çorapları ve iç çamaşırları kolayca saklamanıza yardımcı olabilir.

Dolabın zemininde bulunan bir çamaşır torbası, kirli çamaşırları toplamanıza ve aranıza girmesini engellemenize olanak tanır.

YATAĞıN ALTıNDA TUTMA

Bavullarınız yatağın altına sıkıştırılabilir. Birini açık tutarsanız ek çekmece olarak kullanabilirsiniz.

Sağlanan bornoz, terlik, saç kurutma makinesi veya diğer malzemeleri kullanmıyorsanız, size engelliyorsa dekoratif yastıklar yatağın altına girebilir.

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.