• BIST 11331.74
  • Altın 5960.921
  • Dolar 42.8035
  • Euro 50.1369
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 16 °C

Geciken havayoluna ceza yağacak.

Geciken havayoluna ceza yağacak.
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi, bu yıl Hac mevsiminde geciken herhangi bir uçuş için havayollarına ağır cezalar uygulayacak

CİDDE- Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi, bu yıl Hac mevsiminde geciken herhangi bir uçuş için havayollarına ağır cezalar uygulayacak
Otorite tarafından yapılan yazılı açıklamada, geciken her uçuş için havayoluna verilen cezanın 40 bin dolara kadar çıkacağı belirtildi. Gecikmenin süresi 24 saati geçtiği takdirde ceza iki katına çıkacak. Gerekli lisansı almadan uçağının kalkmasına izin veren havayolu ise 8 bin doların üzerinde para cezasına çarptırılacak.
Otorite, cezaların önümüzdeki haftadan itibaren Cidde Kral Abdül Aziz Uluslararası Havaalanı ve Medine Muhammed Bin Abdül Aziz Havaalanı'nda uygulamaya konulacağını bildirdi.
Ülkeye hac uçuşları 29 Eylül'den itibaren yapılmaya başlandı. Uçuşların Ekim sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Hac sonrası uçuşların ise 10 Ekim'de başlayıp 10 Aralık'a kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Sivil Havacılık kurallarına göre, hac uçaklarının bu iki havaalanı terminallerinde varıştan sonra iki saatten fazla ve kalkmadan önce üç saatten fazla kalmalarına müsade edilmiyor. Bunun yanısıra, ülkeye kaçak girenlere ve vizesinin süresini aşanlara göz açtırılmayacağı ifade edildi.
Yetkililer, Cidde ve Medine giriş noktalarında önlemlerin artırıldığını ve Mekke giriş noktalarında bayanların üzerini aramak için bayan memurların görevlendirildiğini duyurdu.

Zaman
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.