• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gazipaşa'ya büyük uçak inecek

Gazipaşa'ya büyük uçak inecek
TAV, Gazipaşa'ya "Boing" ve "Airbus" tipi, 180-300 arası yolcu kapasiteli büyük uçak inebileceğini belirterek "Uluslararası havalimanı olacak" dedi.

ANTALYA- TAV Gazipaşa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. yetkilileri, Gazipaşa'ya gelerek Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda incelemelerde bulundular. TAV İşletmeler Direktörü Murat Örnekol başkanlığındaki 6 kişilik heyet, çalışmalara başladı. Örnekol, havalimanına "Boing" ve "Airbus" tipi, 180-300 arası yolcu kapasiteli charterların (büyük uçak) inebileceğini belirterek "Burası uluslararası bir havalimanı olacak" dedi.

TAV Gazipaşa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. yetkilileri, Gazipaşa'ya gelerek Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda incelemelerde bulundular. TAV İşletmeler Direktörü Murat Örnekol başkanlığındaki 6 kişilik heyet, çalışmalara başladı. Örnekol, havalimanına "Boing" ve "Airbus" tipi, 180-300 arası yolcu kapasiteli charterların (büyük uçak) inebileceğini belirterek "Burası uluslararası bir havalimanı olacak" dedi.

 

"PROBLEM YOK"

 

Gazipaşa Havalimanı'nda hiçbir problem olmadığının altını çizen Örnekol, çalışmaların 3 gün boyunca devam edeceğini söyledi. Örnekol "Daha sonra bu çalışmalarımızın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız" şeklinde konuştu.

TAV Gazipaşa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. yetkilileri, Gazipaşa'ya giderek havalimanında incelemelerde bulundu.

TAV İşletmeler Direktörü Murat Örnekol başkanlığındaki 6 kişilik heyet, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda teknik çalışmalara başladı.

Örnekol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk incelemelere göre havalimanında hiçbir problem bulunmadığını söyledi.

Havalimanı'nı en kısa zamanda uluslararası standartlarda bir havalimanı haline getireceklerini belirten Örnekol, "Çalışmalarımız 3 gün sürecek. Daha sonra bu çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız. Burası uluslararası bir havaalanı olacak" dedi.

 

ALTSO'YU ZİYARET ETTİLER

 

Öte yandan Örnekol ve beraberindeki heyet, dün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ALTSO) ziyaret ettiler. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, ALTSO Başkanı Kerim Taç ve diğer oda başkanları ile bir araya gelen TAV yetkilileri, bunun bir nezaket ziyareti olduğunu bildirdiler. Görüşmeler basına kapalı olarak devam etti.

 

TAV BORSAYA AÇIKLAMA YAPTI

 

TAV Gazipaşa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş, Alanya-Gazipaşa Havalimanıyla ilgili olarak, işletme süresinin sonuna kadar Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) yıllık 50 bin dolar artı KDV sabit ödeme yapacak, ayrıca kar payı ödeyecek.

TAV'dan Borsaya gönderilen açıklamada, TAV Gazipaşa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş ve DHMİ arasında sözleşme imzalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "TAV Gazipaşa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş, işletme süresinin sonuna kadar yıllık 50 bin dolar artı KDV sabit ödeme yapacak olup, her işletme yılının sonunda da net dönem karının yüzde 65'ini DHMİ'ye kar payı olarak ödeyecektir" denildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.