• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Gazipaşa Havaalanı ihalesi tamam

Gazipaşa Havaalanı ihalesi tamam
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 2007 yılı Ağustos ayında yapılan ve ihalesini TAV'ın kazandığı Gazipaşa Havaalanı'nın ihalesini onayladı.

ANTALYA -Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Gazipaşa Havaalanı'nın ihalesini onayladı. Havaalanı ihalesinin onaylanması yeni yıla girerken ilçede büyük sevinçle karşılandı.

2007 yılı Ağustos ayında yapılan ve ihalesini TAV'ın kazandığı Gazipaşa Havaalanı ile ilgili beklenen müjdeli haber geldi. Genel Müdür Orhan Birdal'ın başkanlığında toplanan DHMİ Yönetim Kurulu, Gazipaşa Havaalanı için 25 yıllığına TAV Havalimanları Holding'e vize verdi. DHMİ Genel Müdürlüğü'nün ihaleyi onaylamasının ardından Cuma günü DHMİ'de yapılacak olan imza töreniyle TAV Havalimanları Holding'e devredileceği bildirildi. Gazipaşa Havaalanı'nın yapımı dönemin cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal tarafından istenmiş, ancak coğrafi koşullar nedeniyle bir türlü hava ulaşımına açılamamıştı.

 

Gazipaşa Havaalanı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere birçok kez yetkililer tarafından incelenmişti. Havaalanının işletmeye açılması için 31 Ağustos 2007'de yapılan ihaleyi yıllık 50 bin dolar kira ve KDV ile kârın yüzde 65'ini devlete verme teklifi kapsamında 25 yıllığına TAV Havalimanları Holding A.Ş kazanmıştı. İhale sürecinin ardından geçen 60 günlük bir bekleyiş sonrasında Rekabet Kurulu tarafından onaylanan ihale dün de DHMİ Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

 

Gazipaşa Havaalanı ihalesinin DHMİ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı M. Bahattin Akşit, "Her şey söz verdiğimiz gibi gidiyor. Gazipaşa halkına çok güzel bir yeni yıl müjdesi verdiğimize inanıyorum" diye konuştu. Akşit, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu'nca dün yapılan toplantı sonunda Gazipaşa Havaalanı ihalesinin onay kararı almasının Gazipaşa'nın önünü açacak bir karar olduğunu belirterek "Gazipaşa'mıza hayırlı olsun" diye konuştu

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.