• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gaziantep'te hedef 1 milyon turist

Gaziantep'te hedef 1 milyon turist
Güneydoğu'nun önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep'in turizm sektöründe de çekim merkezi olması için çalışılıyor.

GAZİANTEP-Güneydoğu'nun önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep'in turizm sektöründe de çekim merkezi olması için çalışılıyor.

Çok zengin bir tarih ve kültür mirasına sahip olan kentte hedef yılda 1 milyon turist ağırlamak.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, sanayi ve ticaret merkezi konumundaki kenti turizm sektöründe de çekim merkezi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Kamçı, çok zengin bir tarih ve kültür mirasına sahip olan Gaziantep'e yılda 1 milyon turist gelmesini sağlamayı hedeflediklerini, bunun başarılamayacak bir hedef olmadığını ifade etti.

Bölgesinin en büyük ili olan Gaziantep'in zengin tarih ve kültürel mirasa sahip olmasına karşın turizmden hak ettiği payı alamadığını söyleyen Vali Kamçı şöyle konuştu:

''Mozaik Müzemizi açarak Zeugma antik kentinden kurtarılan eşsiz güzellikteki mozaiklerimizi sergiledik. Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Kalesi ve çevresinde güzel çalışmalar yürütüyor. Bilindiği gibi kentimizdeki tarihi eserler arasında yer alan Dayı Ahmet Ağa Konağı'nı restore ettirdik ve küçük bir otel olarak hizmete açtık.

Şimdi 45 dekar alan üzerinde daha büyük bir mozaik müzesi kurulması düşünülüyor. Yatırım için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan olur alındı. Bu müze tamamlandığında turistler için daha fazla mozaik sergilenebilecek.

Ayrıca, Zeugma antik kentinin kıyısında yer aldığı Birecik Barajı Gölü'nde gezinti için özel şirket aracılığıyla tekne çalıştırılıyor. Tekne gezisiyle yörede mutlaka görülmesi gereken çok güzellikler var.''

 

KARKAMIŞ ANTİK KENTİ

 

Vali Kamçı, tarihi ve kültürel mirası sahiplenme ve değerlendirme çalışmalarında üzerinde önemle durdukları bir diğer konunun da Karkamış antik kentini turizme açmak olduğunu bildirdi.

Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu'nun 1986 yılında tescil ettiği, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 1989 yılında birinci derece arkeolojik SİT alanı olarak onayladığı Karkamış antik kentinin turizme kazandırılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Kamçı, öncelikle antik kentin üzerinde yer aldığı arazinin mayınlardan temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Kamçı ''Karkamış antik kentinde önce mayın temizleme çalışmaları, ardından arkeolojik çalışmalar yapılacak. Karkamış antik kentinin büyük arkeolojik öneme sahip olduğu ve ilimizin turizmde gelişmesine önemli katkı yapacağı söyleniyor,'' şeklinde konuştu.

 

1 MİLYON TURİST

 

Gaziantep'in turizm potansiyelinin tarih ve kültürel mirasla sınırlı olmadığını bildiren Vali Kamçı, kentte Gaziantep'in turizmde bir atılım gerçekleştirmesini sağlayacak önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Turizm alanında belirledikleri hedefin gerçekçi ve ulaşılabilir olduğunu belirten Kamçı şunları anlattı:

''Gaziantep'e yılda 1 milyon turistin gelmesini sağlamayı hedefliyoruz, bu başarılamayacak bir hedef değil. Sağlık turizminde çok iyi durumdayız. Suriye'den sağlık turizmi kapsamında konuklar ağırlayabiliriz. Bunun yanında, Gaziantep'te gelecek yıl 13 tane fuar düzenlenecek. Bizim beş yıldızlı iki otelimiz var ve yenileri yapılıyor. Yatırımcı kar edeceğini düşünmese yatırım yapmaz. Birbiri ardına oteller yapıldığına göre Gaziantep'in gelecekte bugünkünden çok daha fazla turist ağırlayacağına inanılıyor. Biz de bu inançtayız.''

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin de yerli turistlerden yoğun ilgi gördüğünü belirten Vali Kamçı, çoğunluğu öğrenci olmak üzere hayvanat bahçesini yılda 500-600 bin kişinin ziyaret ettiğini, ziyaretçilerin önemli bir bölümünün de çevre illerden Gaziantep'e geldiğini anlattı.

Tunus'taki mozaik müzesini yılda 2,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Vali Kamçı ''bizim mozaiklerin o müzedeki mozaiklerden çok daha güzel olduğu söyleniyor. O halde müze yapar ve güzel sergilersek neden yılda 500 bin kişi mozaiklerimizi görmek için Gaziantep'e gelmesin?'' şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.