• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Gaziantep'te 2008 müze yılı

Gaziantep'te 2008 müze yılı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: 2008 yılında da en büyük hizmetimiz yeni açılacak dört müze olacak

GAZİANTEP- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2008 yılının müze projeleri yılı olacağını söyledi. 2008 projelerini açıklayan Güzelbey "2007 yılında en büyük hizmetimiz kültür alanında olacak demiştik. 2008 yılında da en büyük hizmetimiz yeni açılacak dört müze olacak" dedi.

Güzelbey, geçen yıl ve önceki yıllarda gerçekleştirdikleri çalışmalarla dünyanın en eski kentleri arasında olan Gaziantep'in tarihi ve kültürel dokusunu ortaya çıkardıklarını söyledi.

Güzelbey, Gaziantep'in tarih ve kültür mirasını sahiplenmek kadar Gaziantep'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle paylaşmanın da çok önemli olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in Türkiye'nin önemli bir sanayi merkezi olduğunu ancak sanayiye alternatif olarak kültür, turizm ve eğitim projelerinin gerçekleşririlmesi gerektiğini belirterek 2008 yılında hizmete girecek olan dört müze hakkında bilgi veren Güzelbey şunları söyledi:

"2008 yılında en büyük hizmetimiz müze projeleri olacak. İpek Yolu üzerindeki eski TEKEL binası yerine yapılacak Mozaik ve Arkeoloji Müzesi tam bir kompleks müze olacak. Bir diğer müze ise Gaziantep Kalesi'nin galerilerine yapılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Müzesi için Mayıs ayında çalışmalara başlanacak. Restorasyonu tamamlanmak üzere olan Bayazhan'ın üst katına bir kent müzesi yapacağız. Burada Gaziantep'in yöresel yaşam tarzını yansıtacak görseller oluşturulacak. Ayrıca, Gaziantep'in önemli eserlerini bu müzede görmek mümkün olacak."

Ayrıca, kent müzesi içinde Gaziantep'in yaşam tarzının yansıtılacağını belirten Güzelbey, Bayazhan içinde yapılacak kent müzesinin 2008 yılının Ağustos ayında hizmeti açılacağını belirtti.

Kent müzesinde Gaziantep yemeklerinin sunulduğu bir restoran, Gaziantep el sanatlarının yapıldığı ve satıldığı dükkanlar ve ön tarafında ise bir sanat galerisinin yer alacağını kaydeden Güzelbey, Göğüş Konağı'nın da Gaziantep emekleri müzesi olarak düzenleneceğini söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.