• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Gaziantep Savaş Müzesi tanıtıldı

Gaziantep Savaş Müzesi tanıtıldı
Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Gaziantep Savaş Müzesi, turizm acentelerine tanıtıldı.

GAZİANTEP -Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Gaziantep Savaş Müzesi, turizm acentelerine tanıtıldı.

Tarihçi yazar Adil Dai'nin katkıları ile hazırlanan müzede, Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan malzemeler, Gaziantep Savunması'nı anlatan dökümanlar bulunuyor.

Şehrin tarihi zenginlerini turistlerin de görmesini isteyen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer, kentte faaliyet gösteren turizmcilerle toplantı yaptı.

Şirket yetkililerinin sorularını cevaplayan Ömer Can, Gaziantep'e gelen turistlerin müzeyi görmesini istedi.

Vatanın mağazada satılan bir mal olmadığını, vitrinlerde paketlenerek piyasaya arz edilmediğini belirten Ömer Can, "Vatan canla, malla ve malla binlerce yıl emek verilerek yaşanan topraklardır. Ecdadımızın ödediği büyük bedeli, bizler gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Geçmişte yaşanan acıları, gelecek nesillere aktarmadığımız müddetçe geleceğimiz çok iyi olmaz. Geçmişte uğradığımız kültür ve tarih erozyonu bizi tarihimizden uzaklaştırmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızı bölmek parça parça etmek isteyenlerin bu isteklerinden vazgeçtiklerini sanmayın. Hiç kimse bu vatan parçasını iştahla mideye indirmekten vazgeçmedi. O günden bugüne şekil değiştirerek o istekleri devam ediyor." dedi.

Gaziantep'in, kebap, baklava ve lahmacunla anılmasından rahatsız olan Can, şehrin tarihi zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması için mücadele ettiklerini ifade etti.

Tarihi yapıların önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Can, "Tarih kokan bir şehrin tarih ile anılmaması bizleri rahatsız ediyor. Gaziantep Savaş Müzesi, şehrin tanıtımı adına güzel bir proje, bu projelerin devamı gelecek." şeklinde konuştu.

Can, milletlerin geleceğinin geçmişine bağlı olduğunu belirterek, "Eğer milletler, geçmişlerini gelecek nesillere taşıyamıyorsa işi zordur. Siz şehrinizin sokaklarında rahat gezebiliyorsanız, bunun bir bedeli vardır. Bu bedeli de çalışarak ödemek zorundayız." diye konuştu.

Başkan Can, konuşmasının ardından acente yetkililerinin sorularını cevaplandırdı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.