• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Gazeteciler şampiyonasında Türkiye ilk kez madalya aldı

Gazeteciler şampiyonasında Türkiye ilk kez madalya aldı
Yaklaşık 100 gazetecinin katıldığı Kanada’da yapılan Dünya Gazeteciler Kayak Şampiyonası’nda Türkiye ilk kez madalya kazandı.

NEWFOUNDLAND / KANADA - Yaklaşık 100 gazetecinin katıldığı Kanada’da yapılan Dünya Gazeteciler Kayak Şampiyonası’nda Türkiye ilk kez madalya kazandı. Gazeteci Serkan Ocak, Blow Me Down Nordic kayak merkezinde düzenlenen genç erkekler 5 kilometre kayaklı koşu kategorisindeki kıyasıya mücadeleyi birinci bitirdi ve altın madalyanın sahibi oldu.

20 ülkeden 95 gazeteci 67 yıldır devam eden bir geleneği sürdürmek üzere Dünya Gazeteciler Kayak Şampiyonası’na katılmak için Kanada’nın doğusunda yer alan Newfoundland Adası’nda bir araya geldi. Adanın kayak merkezi Marble Mountain’da iki kategoride düzenlenen şampiyonada Türkiye’yi gazeteciler Gamze Düşmez, Barçın Yinanç, Doğan Satmış ve Serkan Ocak temsil etti. Gazeteci Serkan Ocak kayaklı koşu kategorisinde birinci gelerek Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.

gazeteciler-kayak-sampiyonas.jpggazeteciler-kayak-sampiyonas-001.jpgHer ne kadar yıllık buluşmanın yapılma nedeni kayak yarışları olsa da dünyanın en eski uluslararası gazetecilik ağlarından biri olan Uluslararası Gazeteciler Kayak Kulübü (SCIJ) üyesi gazeteciler bir hafta boyunca hem konuk oldukları ülkenin kültürünü tanıma fırsatını yakalıyor; hem de birbirleriyle görüş alışverişinde bulunuyor. Gazeteciler bu sene de Ukrayna savaşı ve Türkiye’deki depremi tartıştı. Kahramanmaraş depremlerinin yaşandığı bölgede 10 gün geçiren Serkan Ocak, Türkiye’de resmi rakamlarla 50 binden fazla kişinin hayatına mal olan felaketin ardında yaşananları gözler önüne serdi. Ocak çektiği fotoğraflar eşliğinde felaket bölgesinde gazetecilik yapmanın zorluklarını aktarırken, aralarında Ukrayna savaşında görev alan Reuters foto muhabiri Sırp Marco Djurica, Belçikalı gazeteci Sabine Verhest ile İtalyan gazeteci Roberta Serdoz’un da bulunduğu gazeteciler savaş şartlarında haberciliği anlattı.

gazeteciler-kayak-sampiyonas-002.jpggazeteciler-kayak-sampiyonas-003.jpgÖte yandan Uluslararası kulübün başkan yardımcılığı görevine, 2019 yılındaki olağan genel kurulda seçilen Gamze Düşmez bu yıl yapılan seçimlerde yeniden getirildi.

Soğuk Savaş’ın başlarında, iki kutuptan gazetecileri kaynaştırmak amacıyla kurulan Uluslararası Gazeteciler Kayak Kulübü (SCIJ), savaşın bitmiş olmasına rağmen her sene farklı bir ülkede kayak şampiyonası düzenleme geleneğini sürdürüyor.

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.