• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

“Gastro Talks’da Demet Sabancı, Oscar'da Türk mutfağını anlattı

“Gastro Talks’da Demet Sabancı, Oscar'da Türk mutfağını anlattı
T-ONE Derneği Başkanı ve DemSa Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan Oscar törenlerinde iki yıldır üstüste gala yemeklerini nasıl düzenlediklerini anlattı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL- Gastronomi Turizmi Derneği-GTD’nin geleneksel hale getirdiği “Gastro Talks” başlıklı ‘Türkiye’nin Kanaat Önderleri Konuşuyor” konulu etkinliğinin konuğu olan T-ONE Derneği Başkanı ve DemSa Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan Oscar törenlerinde iki yıldır üstüste gala yemeklerini nasıl düzenlediklerini anlattı.

gastro-talks-001.jpg

gastro-talks-002.jpg

gastro-talks-004.jpg

OSCAR’DA GAZİANTEP MUTFAĞI SUNULDU

Los Angeles da düzenlenen görkemli 91. Oscar Ödülleri törenine Gaziantep Belediyesi’nin desteğiyle katıldıklarını anlatan Demet Sabancı sunulan yemekler hakkında şu bilgiyi verdi: “Konuklara Gaziantep yöresinnde et ve patlıcanla yapılan “Alinazik”, 500 yılık Osmanlı Saray mutfağının şölen yemeği “Vişneli Zeytin Yağlı Yaprak Sarması”, Ege mutfağının gözdesi “asma yaprağında servis edilen Levrek” ve Kayseri’nin geleneksel “Yağ Mantısı”yer aldı. Gaziantep’in “Kuru Baklavası” ve 10 asır öncesine dayanan Osmanlı usulü nar şerbeti ile kadayıfla servis edilen Damla Sakızlı Muhallebi” sunuldu. Geçen yıl Oscar töreninde gala yemekleri arasında Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısı ikram edildi.”



demet-sabanci-cetindogan-“t-one-derneg.jpg

T-ONE DERNEĞI

Demet Sabancı Çetindoğan “T-ONE Derneği Türkiye’nin eşsiz kültürel mirası ile tarihi ve doğal zenginliklerini tüm dünyaya tanıtıyor. Türkiye’yi uluslararası platformlara bir marka olarak taşıyarak kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmaya devam ediyor”dedi.
T-ONE Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını Demet Sabancı Çetindoğan yaparken, Çiğdem Simavi, Sevda Elgiz, Özlem Gençoğlu ve Avi Alkaş yönetim kurulu üyeliklerini sürdürüyor. Ayrıca, Ö̈zlem Gençoğlu, Nedim Esgin, Harika Güral, Beril Miskavi, Ruken Mızraklı ve Kıvılcım Kocabıyık da Turkey ONE Derneği Gastronomi Komitesi üyeleri olarak yer alıyor.

demet-sabanci-cetindogan-“t-one-derneg-001.jpg

OSCAR TÖRENİNDE BÜYÜK BAŞARI

Gastronomi Turizmi Derneği-GTD Başkanı Gürkan Boztepe ve Novotel Hotels and Resorts İstanbul Bosphorus Karaköy Genel Müdürü Erkan Öğüt’ün ev sahipliğinde yapılan toplantıda Demet Sabancı Çetindoğan, “Derneğimizin uzun çabaları sonucunda yine Oscar Ödül Töreni akşamında geleneksel tatlarımızın sunulması ve çeşitlerimizin artarak yer almasından Türkiyemiz adına çok gurur duyduk. Sinema endüstrisi ve dünya devlerinin yer aldığı Oscar gibi önemli platformda yemeklerimizle yer almamız Türk mutfağının tanıtımı adına büyük başarıydı. Dernek üyelerimizle kişisel ilişkilerimizi kullanarak bunu başardık. Bunun değeri parayla ölçülemez” dedi.

demet-sabanci-cetindogan-“t-one-derneg-002.jpg

GTD: ÇALIŞMALARIMIZI DÜNYA İLE PAYLAŞACAĞIZ

Gastronomi Turizmi Derneği-GTD Başkanı Gürkan Boztepe, derneğin Kalite Derneği ile işbirliği içinde Türk mutfağı adına önemli projeler geliştirdiklerini belirterek “Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için önemli çalışmalar başlattık. T-ONE Derneği ile işbirliği içinde çalışmalarımızı dünya ile paylaşacağız. Bu gibi etkinlikleri n sonuçlarını ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ve kanaat önderleri ile aylaşıyoruz” dedi. Boztepe, Demet Sabancı Çetindoğan’a GTD üyelik beratını verdi.

demet-sabanci-cetindogan-“t-one-derneg-003.jpg


ETKİNLİKLERDE İKRAMLAR YAPIYORUZ
Demet Sabancı Çetindoğan T-ONE Derneği’nin Gastronomi Komitesi’nin çabaları sonucu yurtdışında Türk mutüfağını tanıtmak için çeşitli aktiviteler yaptıklarını söyledi. Sabancı, “Ülkemizin imajını daha iyiye çekmek ve değerlerimizi anlatmayı hedefliyoruz. Bu amaçla katıldığımız çağdaş sanatçıların gösterimlerinde Türk kültürünü anlatırken, Türk mutfağının özel lezzetlerinin ikramlarını sunarak misafirperverliğimizi gösteriyoruz” dedi.

demet-sabanci-cetindogan-“t-one-derneg-004.jpg

DEVLET ILE STK’LAR IŞBIRLIĞI IÇINDE OLMALıDıR
Demet Sabancı, projelerini şöyle anlattı:
“Türkiye’nin mutfağı ile ünlü şehirlerinin yemeklerini tanıtıyoruz. Bundan sonra akademisyenlerle birlikte yemeklerin hikayelerini anlatacağız. Ayrıca genç şeflerin önünü açacak projeler geliştiriyoruz. Gençlere nasıl destek vereceğimizi belirliyoruz. Hepimiz en az bir kişiyi ülkemize getirirse çok şey olur. Bu konuda devlet ile STK’lar işbirliği içinde olmalıdır. Yaptığımız faaliyetler sonucu yabancı konuklarımız oluyor. Bir çoğu genellikle evdeağırlanmayı seviyorlar ve Türk misafirperverliğini görmek istiyorlar. Yemeklerimizi ve insanımızı tanıdıktan sonra Türkiye’ye bakış açıları tamamen değişiyor.”

demet-sabanci-cetindogan-“t-one-derneg-007.jpgKAHVEDEN SONRA DİŞ KİRASI
Demet Sabancı, konuklara Türk kahvesi sunumunu geleneksel ritual ile yaptıklarını belirterek “Kahvenin yanına su ve eskiden olduğu gibi taneli reçel veriyoruz. Ayrıca ‘Zahmet ettiniz dişiniz aşındı’ diyerek geleneksel adetimiz olan ‘diş kirası’ şeklinde minik hediyelerle uğurluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 3689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.