• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Garsonlar kahve ve kruvasan ile yarışıyor

Garsonlar kahve ve kruvasan ile yarışıyor
Course des Cafés'te, bekleme personeli bir fincan kahve, bir bardak su ve bir kruvasanla dolu bir tepsiyi taşıyarak iki kilometrelik (1,2 mil) bir rotada yarışmaya çalışıyor.

PARİS - Fransa'nın başkentindeki pek çok kafenin can damarı olan garsonlar ordusu, çoğu zaman kötü bir üne kavuşuyor; bir gülümsemeyi kıramamaktan, müşterilerine karşı düpedüz kaba ve sabırsız olmaya kadar her şeyle suçlanıyorlar.

Ancak Paris'in “garçons de cafe”leri hiç şüphesiz profesyoneldir. Sekiz kişinin siparişlerini not almadan hatırlayabiliyorlar. Tüm tabak ve içecekleri tek seferde taşıyabilirler. Yoğun bir öğle yemeği telaşını hiç ter dökmeden yönetebilirler ve yine de kısa bir sigara molası için zaman bulabilirler.

garsonlar-yarisi.jpgBu profesyonel beceriler (sigara içme hariç), Paris'in Course des Cafés'i düzenlediği Pazar günü tüm gücüyle sergilendi; bu, yılda bir kez garsonların bir arabayı taşırken iki kilometrelik (1,2 mil) bir rotada yarışmaya davet ettiği bir etkinliğin yeniden canlanmasına işaret ediyordu. bir fincan kahve, bir bardak su ve bir kruvasanla dolu tepsi.

Şehrin kafelerinin klasik tarzda siyah pantolon veya etek, önlük ve beyaz üst giymiş iki yüz kremalısı, etkinlikte yarışmak ve kalabalığı eğlendirmek için Paris'in merkezindeki sokaklara ve sokaklara çıktı.

Yarışı kazanmak için katılımcıların sadece hızlı değil aynı zamanda dikkatli olmaları da gerekiyordu. Tepsilerinin bileşiminde yapılacak herhangi bir değişiklik nihai puanlarını etkileyecektir. Kesinlikle dökülmeye izin verilmedi. Ve Paris şehir yönetiminin şakayla karışık belirttiği gibi, yemek de yok!

garsonlar-yarisi-001.jpgKatı gereksinimler, etkinliğin daha az koşu ve daha çok hızlı yürüyüş olduğu anlamına geliyordu.

"Tepsiyi tutmaya çalıştım, oldukça ağır!" Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yarış başlamadan kısa bir süre önce gazetecilere şunları söyledi.

Bir kadın yarışmacı yerel radyo istasyonu France Bleu'ya "Hızlı yürümeniz gerekiyor ama çok da hızlı değil" dedi.

Bir kez yola çıktıktan sonra kaçınılmaz felaketler yaşandı. Su döküldü, bardaklar düştü. Yarışmacılardan biri "Parmaklarımı hissedemiyorum!" diye bağırdı.

12 yıl önce bütçe kısıtlamaları nedeniyle iptal edilen bu muhteşem Fransız etkinliğinin geri dönüşünü izlemek için baharın ilk soğuklarıyla mücadele etmeye karar veren binlerce Parisliden nefes nefese, tezahürat ve kahkahalar yükseldi.

Garsonlar Course des Cafes yarışına 24 Mart 2024'te başlıyor.

Garsonlar Course des Cafes yarışına 24 Mart 2024'te başlıyor. Dimitar Dilkoff/AFP/Getty Images

'Fransız hizmetinin mükemmelliği'

Paris şehir yönetimi bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, ülke 2024 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken sporu ve "Fransız hizmetinin mükemmelliğini" teşvik etmek için yeniden canlandırıldığını söyledi.

Yarışa, Paris merkez belediye başkanı Ariel Weil ve Paris'in Olimpiyat işleri ve işlerinden sorumlu iki belediye başkan yardımcısı Pierre Rabadan ve Nicolas Bonnet Oulaldj da dahil olmak üzere çok sayıda şehir yetkilisi de katıldı.

Fransız tarihçi Laurent Bihl'e göre "Course des Garçons de Café" (kafe garsonları yarışı) ilk kez 1914'te Fransa'nın başkentindeki kafe ve restoranları öne çıkarmak amacıyla başlatıldı.

'Yüzünün Eyfel Kulesi'nde ışınlanmasını istedi' - Paris'te evlilik teklifleri nasıl da çığırından çıkıyor

Yıllar boyunca sadece Paris'te değil, Fransa'nın Nice, Belfort ve Calais gibi şehirlerinde de popülerlik kazandı.

Manş Denizi'nin karşısındaki Birleşik Krallık'taki pek çok kasaba da bu yarışı benimsedi ancak biraz yerel lezzet ekledi; kahve ve kruvasan yerine bir bardak bira kullanıldı. Çeşitlemeler Hong Kong ve Yokohama gibi uzak şehirlerde de sahnelendi.

Paris sokaklarına döndüğümüzde, en hızlı katılımcılar Pazar günkü Course des Cafés yarışını (yenilenen versiyonun adı kısaltılmıştır, 'garçons' kaldırılmıştır) 14 dakikadan kısa bir sürede tamamlamıştır.

Sonunda Café le Petit Pont'tan Pauline Van Wymeersch ve La Contrescarpe'tan Samy Lamrous en hızlı kadın ve erkek olarak taçlandırıldı.

Her ikisi de bu yaz Olimpiyat açılış törenine bilet kazandılar ve belki de kahve, kruvasan ve bir bardak su sipariş etmek için geçen süreye küfreden müşterilerden yeni bir saygı kazandılar.

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.