• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

Galataport ve Şehir Hatları Deniz Dolmuş ile iki yakayı buluşturdu

Galataport ve Şehir Hatları Deniz Dolmuş ile iki yakayı buluşturdu
Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki farklı iskelelerden hareket eden Galataport İstanbul Deniz Dolmuş ile Galataport İstanbul’a direkt ulaşım sağlanabiliyor.

İSTANBUL- Galataport İstanbul’un Şehir Hatları ile yaptığı iş birliği çerçevesinde mart ayından bu yana Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki farklı iskelelerden hareket eden Galataport İstanbul Deniz Dolmuş ile Galataport İstanbul’a direkt ulaşım sağlanabiliyor.

İstanbul’un favori buluşma noktalarından biri olan Galataport İstanbul’a ulaşım alternatiflerine bir yenisi eklendi. Misafirler, Şehir Hatları iş birliği ile hayata geçen Galataport İstanbul Deniz Dolmuş ile trafiğe girmeden Avrupa ve Anadolu yakasındaki iskelelerden Boğaz’ın tadını çıkartarak Galataport İstanbul’a ulaşabiliyorlar.

deniz-dolmus.jpgDeniz ulaşımında yenilik

Yoğun ilgi gören Galataport İstanbul Deniz Dolmuş seferleri ile misafirler, Kabataş ve Karaköy’e ek olarak deniz yoluyla direkt Galataport İstanbul İskele alanına ulaşabiliyorlar. Kadıköy-Üsküdar ve Bebek-Arnavutköy-Ortaköy-Beşiktaş Şehir Hatları iskelelerinden kalkan ve 15 Ağustos 2023’ten itibaren tarife ücreti 50 TL olacak seferlerle Galataport İstanbul’a ulaşan misafirler, burada zaman geçirdikten sonra yine aynı Şehir Hatları iskelelerine, Galataport İstanbul İskele alanından dönüş imkanı buluyorlar. 

Şehir Hatları bünyesinde dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi konumundaki Haliç Tersanesi’nde özel sektör ve kamu iş birliği ile üretilen Galataport İstanbul Deniz Dolmuşları, 11,7 metre uzunluğunda. Yeni nesil ve çevreci alternatif ulaşım araçları olan Deniz Dolmuşlar, hareketli rampası ve engelsiz tekne tasarımı sayesinde engellilerin ve bebek arabalı ailelerin de rahatlıkla kullanımına olanak sağlıyor. Deniz Dolmuş, düşük yakıt tüketimi ile yüksek hıza ulaşabilme özelliği ile karbon salımını da azaltıyor.

Her biri 28 kişilik kapasiteyle hizmet veren iki adet Galataport İstanbul Deniz Dolmuş; haftanın yedi günü iki saatte bir Galataport İstanbul İskele alanından ve Şehir Hatları iskelelerinden günde toplam 24 sefer gerçekleştiriyor. 

Erdem Tavas: “Galataport İstanbul Deniz Dolmuş, erişim kolaylığı sağlamanın yanı sıra İstanbul’un deniz yolu ulaşımına da bir katkı sağlıyor”

Şehir Hatları iş birliği ile hayata geçirdikleri seferlerin Galataport İstanbul ziyaretçileri için büyük kolaylık sunduğunu belirten Galataport İstanbul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erdem Tavas; “Galataport İstanbul’a sadece kruvaziyer gemileri ile gelen ziyaretçilerimiz değil, şehir içinden gelen misafirlerimizin de deniz yolundan direkt olarak ulaşacakları bir alternatif sunmayı arzu ettik. Şehir Hatları ile yaptığımız bu değerli iş birliği sonucunda, iki adet Galataport İstanbul Deniz Dolmuş ile misafirlerimiz, denizden de Galataport İstanbul’a gelebiliyorlar ve buradan yine Avrupa ve Anadolu yakasındaki iskelelere direkt olarak ulaşabiliyorlar. Yaklaşık dört aydan bu yana gerçekleşen Galataport İstanbul Deniz Dolmuş seferleri, erişim kolaylığı sağlamanın yanı sıra İstanbul’un deniz yolu ulaşımına da önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu iş birliği için Şehir Hatları’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ise yapılan iş birliği ile ilgili şunları söyledi: “Galataport İstanbul ile yapmış olduğumuz iş birliği, hem kamu ve özel sektör arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmesi hem de Deniz Dolmuş konseptinin ilk kez denenmesi anlamında bizler için çok kıymetli. Galataport İstanbul için Haliç Tersanesi’nde inşa ettiğimiz Deniz Dolmuşlar, tasarımı ve üretimi tarafımızca yapılan İBB Deniz Taksi teknelerinin 28 kişi kapasiteli geliştirilmiş modeli. Bu iş birliği ile İstanbulluların çok severek ziyaret ettiği bir nokta haline gelen Galataport İstanbul’a, deniz yolu ile ulaşım alternatifi sağlamış olduk.” 

15 Ağustos 2023’ten itibaren geçerli olacak 50 TL tarife ücretinden Mastercard sahiplerinin %50 indirimli faydalanabildiği Galataport İstanbul Deniz Dolmuş seferlerinin saat bilgileri, Galataport İstanbul web sitesinden (galataport.com/denizdolmus) ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

 

Galataport İstanbul Hakkında: 

İstanbul’un kalbinde, Boğaz kenarında 1.2 km’ye sahip sahil şeridi boyunca yer alan Galataport İstanbul, erişilebilir ve düşük katlı yapıları, mahalle konseptinde tasarlanmış, bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi ile ziyaretçilerine “nefes alan” sağlıklı ve güvenli bir kültür sanat, alışveriş, yeme içme ve çalışma deneyimi sunuyor. Geçmişte pek çok farklı kültürü barındıran bir konumda yer alan Galataport İstanbul, Karaköy’ü yeniden şehrin ticaretinin kalbi haline getiriyor. Dünya çapında birçok yerli ve yabancı markaya ve restorana ev sahipliği yapan Galataport İstanbul, Ekim 2021’den bu yana İstanbul’un favori buluşma noktalarından biri haline gelmiş bulunuyor.

İhale bedeli dahil toplam 1,7 milyar dolarlık yatırım ile hayata geçirilen Galataport İstanbul’un en etkileyici özelliklerinden birini, İstanbul’un yer altı sarnıçlarından esinlenilen, Red Dot tasarım ödüllü dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminali oluşturuyor. Limana gemi yanaştığında devreye girerek güvenlik (ISPS) alanını ayıran 176 adet hidrolik özel kapak sistemi sayesinde, geçici gümrüklü bir saha yaratılıyor. Kapakların tekil olarak kontrol edilebilmesi, gümrüklü alanın limandaki gemi adedi ve boyutları bazında esnek bir şekilde oluşturulmasını sağlıyor. Bu inovasyon sayesinde, 19. yüzyılın sonundan bu yana erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi, geminin yanaştığı ve kapaklarla ayrılan kısım hariç, misafirlere açık olmaya devam ederek, şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri haline geliyor. 29 bin m2’lik bir alana yayılan terminali ile birlikte aynı anda 3 gemi yanaşabilecek ve günlük 15 bin yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip Galataport İstanbul, Akdeniz çanağından Karadeniz'e kadar geniş bir coğrafyada kruvaziyer turizmine büyük bir hareketlilik getirerek bölge ve ülke turizmi ile ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

İstanbul’un tarihi limanını şehirle bütünleştiren Galataport İstanbul, bu yatırım ile sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliğe de önemli bir katkı sağlıyor. Kullanılan özel soğutma sisteminden, atık yönetimine kadar çevresel sürdürülebilirlik adına faaliyetleri ile, Avrupa’nın LEED Platinum sertifikasına sahip en büyük ikinci projesi konumuna gelen Galataport İstanbul’u MedCruise Birliği geçtiğimiz yıl “Çevresel Sorumluluk Ödülü”ne layık gördü. Galataport İstanbul, 2020 yılında ise MedCruise Ödülleri’nde “Pandemi Sürecinde Sektöre En Yüksek Bağlılık Gösteren Doğu Akdeniz Kruvaziyer Limanı” ödülünü aldı.

Galataport İstanbul’da yürütülen restorasyon çalışmaları ile İstanbul'un çok değerli tescilli yapıları şehre geri kazandırılıyor. Paket Postanesi, Karaköy’ün çok kültürlü ticaret hayatını ve zanaat geleneklerini İstanbul’dan dünyaya açılmış moda, tasarım, lezzet ve mücevher sanatı ustaları ile günümüze taşıyor. Sahada yer alan diğer üç tescilli yapı; Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu ve Çinili Han binaları da itinalı bir restorasyon sürecinden geçti. Dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda yer alan Peninsula Hotels markasının 11. oteli olan The Peninsula İstanbul, 177 odası ile tarihi yarımadanın karşısında bu tescilli yapılar ile yeni yapılan ve özel giyotin cephesi 90 saniyede açılabilen balo salonu ile yer alıyor. 

Tarihi 1848’e ulaşan Türkiye ve İstanbul’un en eski saat kulesi konumundaki Tophane Saat Kulesi, adını verdiği Saat Kulesi Meydanı’nı taçlandırıyor ve bu meydan, şehrin yıllık kültür sanat takvimindeki önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sanatın Türkiye’deki en iyi örnekleri arasında yer alan İstanbul Modern ve MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi de Saat Kulesi Meydanı etrafında, Galataport İstanbul sahasında yer alıyor.

Galataport İstanbul, 7 milyonu yabancı olmak üzere yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak. Proje kapsamında mürettebat dahil yaklaşık 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun da İstanbul’u ziyaret edeceği öngörülüyor. 

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.