• BIST 9530.47
  • Altın 2478.944
  • Dolar 32.4593
  • Euro 34.6801
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Galataport İstanbul, 23 Nisan’ı büyük bir coşkuyla kutlayacak

Galataport İstanbul, 23 Nisan’ı büyük bir coşkuyla kutlayacak
Tophane Saat Kulesi etrafında düzenlenecek etkinliklerde Galataport İstanbul, tüm İstanbullulara ve şehrin ziyaretçilerine bayram coşkusunu yaşatacak.

İSTANBUL -Galataport İstanbul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gün boyu sürecek etkinliklere ev sahipliği yapacak. Tophane Saat Kulesi etrafında düzenlenecek etkinliklerde Galataport İstanbul, tüm İstanbullulara ve şehrin ziyaretçilerine bayram coşkusunu yaşatacak.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Galataport İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Tüm gün ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliklerde, Galataport İstanbul’un küçük misafirleri; konserler, çeşitli aktiviteler ve çocuk kukla tiyatrosu ile 23 Nisan sevincini yaşayacaklar.

galataport-istanbul,-.jpgDoğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konserinden kukla tiyatrosuna

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak gerçekleşecek Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Galataport İstanbul Özel Konseri, 13.30 ve 17.00’de iki ayrı seans şeklinde açık havada, tarihi Tophane Saat Kulesi’nin yanında düzenlenecek. Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın eşlik edeceği orkestranın şefliğini Prof. Rengim Gökmen üstelenecek. Ramazan ayının başından bu yana devam eden, İstanbul’un eski dokusu, gelenekleri ve çok katmanlı kültürünü yansıtan Nostalji İstanbul kapsamında gerçekleşecek Çocuk Kukla Tiyatrosu da saat 20.30-21.15 arasında izlenebilecek. 

Nostalji İstanbul sahnesinde gerçekleşecek açık hava kukla tiyatrosu seansı ile sevimli kuklalar, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de yüzünü güldürecek. Nostalji İstanbul’da gün boyu sürecek etkinliklerden biri de çocukların motor becerilerinin gelişimi için Doğuş Otomotiv tarafından tasarlanan Onların İhtiyacı Var – Ahşap Kulübe Boyama etkinliği olacak. 

galataport-istanbul,--002.jpgGalataport İstanbul Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın coşkusunu misafirlerimizle birlikte gün boyu sürecek etkinliklerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Klasik müzikten kukla tiyatrosuna, eğlendirici ve eğitici aktivitelerle dolu bir program hazırladık. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 29 Ekim’den sonra tekrar Galataport İstanbul’da sahne alacak. 23 Nisan’da herkesi çocuklarıyla beraber tarihi bir atmosferde keyifli bir gün yaşamaları için Galataport İstanbul’a bekliyoruz” dedi.

Nostalji İstanbul 1 Mayıs’a kadar devam edecek

2 Nisan tarihinde başlayan ve 1 Mayıs’a kadar devam edecek “Nostalji İstanbul”; tarihi 1848’e uzanan şehrin en eski saat kulesi Tophane Saat Kulesi merkezine alarak Galataport İstanbul’un tamamına yayılıyor. “Nostalji İstanbul” kapsamında stantlar, lezzetler, söyleşiler, performanslar ve konserler ile İstanbul kültür ve gelenekleri, 7’den 70’e Galataport İstanbul’un tüm misafirleriyle ücretsiz olarak buluşuyor.

Nostalji İstanbul etkinliği, 24 Nisan Pazar günü Ebru sanatının duayen ismi Ömer Faruk’un 18.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştireceği performansın ardından 1 Mayıs’a kadar çeşitli söyleşi ve aktivitelerle Galataport İstanbul’da devam edecek.

Galataport İstanbul Hakkında: 

Doğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni 702 milyon USD teklifle kazanmasının ardından, Grup Ocak 2014’te Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital ile ortaklık gerçekleştirdi ve bu ortaklıkla alanın geliştirme ve işletmesinden sorumlu Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. kuruldu. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ile yapılan devir sözleşmesini takiben, Şubat 2014’te liman sahası devralındı ve faaliyetlere başlandı. Şirketin unvanı, Şubat 2018 itibariyle Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. olarak değiştirildi.

Galataport İstanbul, ihale bedeli dahil toplam 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı ile Boğaz kenarında 1.2 km’ye sahip sahil şeridini kapsıyor. Erişilebilir ve düşük katlı yapıları, mahalle konseptinde tasarlanmış, bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi, alternatif ulaşım olanakları gibi birçok özelliği ile ziyaretçilerine “nefes alan” sağlıklı ve güvenli bir kültür sanat, alışveriş, yeme içme ve çalışma deneyimi sunuyor. Galataport İstanbul’da yürütülen restorasyon çalışmaları ile İstanbul'un çok değerli tescilli yapıları şehre geri kazandırılıyor. Rıhtımın en eski binası olan Paket Postanesi, özel arduvaz çatıları ve cepheleri ile projenin simgelerinden biri oldu. Sahada yer alan diğer üç tescilli yapı; Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu ve Çinili Han binalarının restorasyon çalışmaları sürüyor. Tarihi 1848’e ulaşan Türkiye ve İstanbul’un en eski saat kulesi konumundaki Tophane Saat Kulesi, projenin bir diğer simge yapısı haline geldi. Sanatın Türkiye’deki en iyi örnekleri arasında yer alan İstanbul Modern ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Galataport İstanbul sahasında yer alıyor. Galataport İstanbul’un en etkileyici özelliklerden birisini dünyada bir ilk olan yer altı kruvaziyer terminali oluşturuyor. 29.000 m2’ye yayılan Galataport İstanbul Kruvaziyer Terminali ile, limanda gemi olmadığı zamanlarda gümrüklü alanı ve güvenlik (ISPS) alanını ayıran özel kapak sistemi sayesinde, geçici gümrüklü saha yaratılarak sahil şeridi erişime açık kalmaya devam ediyor. Bu inovasyon sayesinde 19. yy’ın sonundan bu yana erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri haline geliyor. Galataport İstanbul’da 240 adet perakende ve yeme içme noktası bulunuyor. Alışveriş ve yeme içme birimleri için ayrılan kiralanabilir alan toplamı yaklaşık 52.000 metrekare. Galataport İstanbul, %40’lık yeme içme oranı ile şehrin yeni gastronomi merkezi konumuna geliyor. 43.000 m2’ye yayılan esnek ofis alanları ise, Galataport İstanbul’daki çalışanlara cam cepheleri ile güneş ışınlarını içeri alan, aydınlık ve ferah bir çalışma ortamı sağlıyor. Galataport İstanbul, seçkin otel markası The Peninsula Hotels’e de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyada sadece 10 seçkin lokasyonda yer alan Peninsula Hotels markasının bir halkası olan The Peninsula İstanbul oteli, 177 odası ile tarihi yarımadanın karşısında yer alıyor.

Galataport İstanbul, 7 milyonu yabancı olmak üzere yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak. Proje kapsamında mürettebat dahil yaklaşık 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun da İstanbul’u ziyaret edeceğini öngörülüyor.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.