• BIST 9524.59
  • Altın 2489.275
  • Dolar 32.4975
  • Euro 34.7568
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 21 °C

Flamingoları Kayseri, Hürmetçi Sazlığı’nda seyre dalın

Flamingoları Kayseri, Hürmetçi Sazlığı’nda seyre dalın
Hürmetçi Sazlığı ve Kuş Cenneti’ne uğrayan uzun ve ince bacaklı muhteşem bir kuş türü olan flamingoları burada muhteşem bir ekosistem karşılıyor

KAYSERİ- Her yıl yüzlerce flamingonun göç yolu olan Hürmetçi Sazlığı ve Kuş Cenneti, Kayseri'nin 13 kilometre güneybatısındaki Erciyes Dağı'nın eteklerinde yer alıyor. Yaz döneminde Hürmetçi Sazlığı ve Kuş Cenneti’ne uğrayan uzun ve ince bacaklı muhteşem bir kuş türü olan flamingoları burada muhteşem bir ekosistem karşılıyor.

hurmetci-sazligi-.jpgKarasaz, sazlıklar, bataklıklar, ıslak çayırlar gibi önemli sulak alan ekosistemlerinden oluşan bu muhteşem doğa harikası alan, Avrupa, Asya ve Afrika kuş göç yolları üzerindeki en önemli yerlerden biri olma özelliği taşıyor. “Hürmetçi Sazlığı” dünya ölçeğinde küresel bir öneme sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.
hurmetci-sazligi--002.jpg“Avrupa Ölçeğinde Korumada Öncelikli Kuşlar” ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Toy, Kara Leylek, Mahmuzlu Kızkuşu, Sürmeli Kızkuşu, Angıt, Kaşıkçı Kuşuve Bıyıklı Sumrugibi türlerden bazılar bölgede görülürken bazıları ise bölgede ürüyor. Her yıl binlerce kuş türüne ev sahipliği yapan bu bölge, bu yıl flamingo sürülerini ağırlayarak dikkatlerini üzerine çekmiş durumda…

hurmetci-sazligi--001.jpgHürmetçi Sazlığı’nın doğal güzelliklerini ve flamingoların yanı sıra sazlıkta yaşanan canlı türlerine dikkat çeken ve sazlığın korunması gereken bir doğal alan olduğuna vurgu yapan Suhey Yayla, flamingoların göç yaşamını da kendi bakış açısıyla kayda aldı. Bu olağanüstü doğa harikası alanda flamingoların günlük yaşamını kendi vizöründen izleme şansı yakalayan Suhey Yayla, sazlığın Kayseri için çok önemli olduğunu söyledi. Fotoğraf ve seslendirme sanatçısı olmasının dışında şair kimliğiyle de öne çıkan Suhey Yayla, flamingoların bugüne kadar bu bölgede hiç kayda alınmadığının ve böylesine önemli bir çekimi gerçekleştirmekten çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Bu haber toplam 4793 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.