• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Fitur: Turizmde kadın eşitsizliğine karşı 2021 ödüller

Fitur: Turizmde kadın eşitsizliğine karşı 2021 ödüller
The FiturNext Observatory 2021 ödüllerinin turizm endüstrisinde cinsiyet eşitliğine katkıları ve tekrarlanabilirlikleri nedeniyle seçilen projeler olduğu bildirdi.

MADRİD - Mastercard sponsorluğunda, sürdürülebilir turizm uygulamalarını teşvik etmenin amaçlandığı belirten The FiturNext Observatory, 2021 yılı mücadelesinde kazanan Afrikable, Fundación Codespa ve Seyahatte Kadın CIC olarak belirlenen üç girişimi duyurdu. Bu yıl toplumsal cinsiyetin desteklenmesine adanan başlıkta turizm endüstrisindeki eşitsizlik hedeflendi.  Turizm sektörüyle ilgili dünyanın dört bir yanından 400'ün üzerinde projenin analiz edilmesinin ardından seçim yapıldı. Ödüllerin Fitur 2021 kapsamında 19 Mayıs'ta verileceği belirtildi.

the-fiturnext-observatory-2021-.jpegGirişimler katkıları ve tekrarlanabilirlikleri için ödüllendirildi

Kazanan girişimlerin seçim süreci, uygulamaları farklı kaynaklara sahip ve farklı bağlamlarda bulunan diğer sektör temsilcilerine uyarlama olasılığını değerlendiren The FiturNext Observatory, tarafından geliştirilen bir model olan Tekrarlanabilirlik Barometresi'ne dayanıyordu.  Etki Barometresi, Gözlemevi'nin bu baskısı için, projelerin yansımasını ölçmek için çeşitli göstergeleri birleştiren ve kişisel görüşmelerle tamamlanan bir araç için oluşturuldu.  Son olarak, uluslararası dış değerlendirme sağlayan FiturNext Danışma Konseyi notları dikkate alındı.

  İstihdam edilebilirlik ve kapsayıcılık, kazanan girişimlerin ana odak noktası

  Kazanan üç girişimin ortak yanı, cinsiyet eşitliği ile ilgili mevcut zorluklarla karşılaştıklarında ve istihdam edilebilirliği ve kapsayıcılığı teşvik ederek turizmde değer yaratırken önemli katkılarına sahipler.

  Afrikable özellikle Kenya'da turizm sektöründe kadınlara iş imkanı sunan bir kuruluştur.  “Dayanışma Tatilleri” projesi aracılığıyla Afrika ülkesine geziler düzenlemekte, tüm hizmetleri yerel kadınlarla sözleşmeli ve mesleki gelişimlerine ve bağımsızlıklarına katkıda bulunmaktadır.  Girişim, risk altında olan 50 ila 100 kadına iş sağlayarak olumlu etki yaratıyor.

  Fundación Codespa, "Rutas" programı aracılığıyla, Peru ve Bolivya'daki çalışmaları aracılığıyla kırsal toplumu ve kapsayıcı turizmi teşvik eden bir kuruluştur.  Esas olarak kadınların öncülük ettiği kırsal turizm zamları sunuyor.  Bu yardım sayesinde toplam 312 girişimci kendi işini kurmayı başardı.  Önerileri sadece kadınların sektördeki varlığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara aile ekonomisinde daha büyük bir rol sağlıyor

  Son olarak, Seyahatte Kadınlar CIC, turizmi olumlu etki için bir güç olarak kullanan ve aynı zamanda risk altındaki kadınlar için iş fırsatları yaratan bir sosyal şirkettir.  Programları aracılığıyla 2.000'den fazla kadını profesyonel ortamlar için eğittiler ve üçte biri iş buldu.  Girişim, sektörde kadın yeteneklerin işe alınmasını teşvik ettiği için turizm şirketleri için de faydalıdır.

  İkinci projeler ve cinsiyet eşitliğine katkıları

  Kazanan üç girişime ek olarak, kadın liderliğine verdikleri destek sayesinde, 2021 FiturNext yarışmasında dokuz proje daha ikinci ilan edildi:

  ● Açık Gözler Projesi, risk altında olan kadınları işe alarak Hindistan'a geziler düzenlemektedir.

  ● Aktif Kadın, Doğa gezileri ile kadın girişimciliğine yardımcı olur.

  ● RaizUp, kadınların sektörde iş bulmalarına yardımcı olmak için küresel bir topluluğu destekler.

  ● eTravel'deki kadınlar, halka açık etkinliklerde kadınların görünürlüğünü artırır.

  ● Eşitlik Turizmi, Tanzanya'da risk altında olan kadınları bölgedeki otellere tedarikçi olmaları için güçlendirir.

  ● Fundación Santander (En İyi Afrika), Gambiya, Senegal ve Fas'ta kadınlara projeler geliştirmeleri için mali yardım ve eğitim sağlıyor.

  ● Fundación EnVía, işlerini tanıtmak için Oaxaca'daki yerli kadın topluluklarını destekliyor.

  ● Fundación Barceló'nun programı, Dominik Cumhuriyeti'nde kariyer yapmalarına yardımcı olmak için kadınlara turizm alanında eğitim bursları sunmaktadır.

  ● Asset, turizm sektöründe lider olan kadınlar arasında en iyi uygulamaların paylaşılabileceği bir alan sunuyor.

  Ödül töreninde tanınmış endüstri profesyonelleri tarafından söyleşiler ve sunumlar yapılacak

  Ödüller 19-23 Mayıs tarihleri ​​arasında Fitur bünyesinde verilecek ve eşitlik konusunda kararlı olan tanınmış endüstri profesyonelleriyle geniş bir konuşma, sunum ve tartışma programı olacak.  FiturNext ayrıca 2021 raporunu da sunacak.

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.