• BIST 12433.5
  • Altın 6941.19
  • Dolar 43.3551
  • Euro 51.2654
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 6 °C

FITUR 'dan Madrid yaklaşık 17 milyon avro gelir bekliyor

FITUR 'dan Madrid yaklaşık 17 milyon avro gelir bekliyor
Uluslararası turizm fuarının şehir ekonomisine toplam katkısının 500 milyon avroyu aşması, gece hayatında ise yaklaşık 17 milyon avro gelir yaratması bekleniyor

MADRID - tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Turizm Fuarı FITUR’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 967 katılımcı ve 255 bini aşkın ziyaretçiyle dünyanın en önemli turizm buluşmalarından biri olarak öne çıkan fuar, kenti yalnızca küresel turizmin merkezine taşımakla kalmayacak, aynı zamanda Madrid ekonomisine de önemli bir ivme kazandıracak.

Ekonomiye 500 milyon avronun üzerinde katkı

FITUR Yürütme Komitesi’nin, Başkanı José Vicente de los Mozos’un liderliğinde yaptığı değerlendirmelere göre, fuarın Madrid’e toplam ekonomik katkısının 500 milyon avronun üzerine çıkması öngörülüyor. Bu etki, konaklamadan yeme-içmeye, ulaşımdan eğlence sektörüne kadar geniş bir alana yayılıyor.

Oteller doluyor, fiyatlar yükseliyor

Fuara dünyanın 161 ülke ve bölgesinden profesyonelin katılması, özellikle otel sektöründe belirgin bir hareketlilik yaratıyor. SiteMinder verilerine göre, 2026 FITUR döneminde doluluk oranları ve oda fiyatları geçen yılın da üzerine çıkmış durumda.

Profesyonellere açık olan 20, 21 ve 22 Ocak tarihlerinde rezervasyonlar, 2025’e kıyasla yüzde 4,7 arttı. Aynı dönemde ortalama günlük oda fiyatı yüzde 0,27 yükselerek 441 avrodan 443 avroya çıktı. Halka açık günler olan 23 ve 24 Ocak’ta ise rezervasyon artışı yüzde 8,3’e ulaştı; ortalama günlük oda fiyatı yüzde 11,7’lik artışla 351 avrodan 393 avroya yükseldi.

Gece hayatında 17 milyon avroluk hareketlilik

FITUR, Madrid’in gece hayatı için de güçlü bir ekonomik itici unsur oluşturuyor. Madrid Özerk Topluluğu Eğlence ve Etkinlik İşletmecileri Birliği’ne göre, fuarın gece hayatında yaklaşık 17 milyon avroluk ekonomik etki yaratması bekleniyor. Bu süreçte 230 binden fazla gece çıkışı öngörülüyor.

Profesyonel ziyaretçilerin yüzde 82,6’sının Madrid gece hayatına katılması, kişi başına ortalama 1,8 gece çıkışı ve her çıkışta ortalama 72,1 avroluk harcama yapılması bekleniyor. Bu veriler, FITUR’un Madrid için yalnızca bir turizm vitrini değil, aynı zamanda güçlü bir kentsel ekonomik motor olduğunu ortaya koyuyor.

 

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.