• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Fırtınada uçaklar tehlike atlattı

Fırtınada uçaklar tehlike atlattı
Sabiha Gökçen Havalmanı inmek isteyen Dubai-Sharjah’tan gelen Air Arabia ve FlyDubai uçakları fırtınada türbülansa yakalanarak tehlike atlattı.

İSTANBUL- İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsü, şiddetli fırtına ve yıldırımlarla birlikte aniden başladı. Meteoroloji, 11 ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul'da bir çok yerde kazalar oldu ve damlar havalara uçta. bu şiddetli fırtınada çakan şimşekler arasında Sabiha Gökçen Havalimanına inmek isteyen Dubai-Sharjah’tan gelen Air Arabia ve FlyDubai uçakları türbülansa yakalanarak tehlike atlattı ve inemedi. Havalimanına inmek için havada tur atan uçaklar çakan şimşekler arasında pisti üç kez pas geçti ve havada 5 tur attı. Neden sonra kuleden gelen talimat üzerine inişe geçen uçaklar türbalnsa rağmen sarsıntılı bir şekilde piste sert bir şekilde inmek zorunda kaldılar. Uçakta Dubai'de düzenlenen Arabian Travel market-ATM Turizm Fuarı'ndan dönen çok sayıda turizmci bulunuyordu.

sabiha-itfaiye.jpg

SABİHA GÖKÇEN’DE UÇAKLAR TEHLİKE ATLATTI
Aralıksız çakan şimşekler ve şiddetli fırtınadan inemeyen uçaklar yaklaşık bir saat boyunca havada tur attılar. Yaklaşık 5 turdan sonra kuleden gelen talimat üzerine arka arkaya inişe geçen uçaklar üç kez pisti pas geçtiler. Pisti tutturamayarak türbülansa giren yolculara korku dolu dakikalar yaşattılar.

HİNTLİ PİLOT ALKIŞLANDI
Air Arabia uçağının tekerlekleri yere değdiği zaman ise rahatlayan yolcuların pilotu alkışladılar. Uçağı şiddetli fırtınada başarıyla yere indiren Air Araba'nın Hintli pilotu kokpitin kapısında ter içinde yolcuları uğurlarken bol bol teşekkür aldı. Bu arada Sabiha Gökçen Havalimanı iftfaiyesinin yaklaşık 20 araçla güvenlik için pistin başında beklediğı görüldü.

SERİN VE YAĞIŞLI HAVA SÜRECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Bu uyarılar sonrası İstanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde aniden bastıran yağmur trafikte yoğunluğa yol açarken yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştıkları görüldü. Gök gürültüsüyle birlikte çakan şimşekler ise adeta görsel bir şölene dönüştü. Yağmur, aralıklarla yer yer etkisini göstermeye devam ediyor.

TRAKYA VE MARMARA'DA ETKİLİ OLACAK
Yağışların bugün akşam ve gece saatlerinde Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olmasının beklendiğini belirtiliyor.

SICAKLIK AZALIYOR
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Cumartesi günü kuzeydoğu ve iç bölgelerinde, Pazar günü ise doğu bölgelerimizde azalacağı ve önümüzdeki hafta yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DA SÜRECEK
Yağışların Pazar günü ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde aralıklarla devam edeceği bekleniyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.