• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Firma battı fatura devlete

Firma battı fatura devlete
AK Parti’ye yakın olduğu için inşaat ihaleleri alan Koçoğlu İnşaat battı. Şirketin yarım bıraktığı Çukurova Havalimanı inşaatının maliyeti devletin kasasından çıkacak.

ADANA- AK Parti’ye yakın olduğu için inşaat ihaleleri alan Koçoğlu İnşaat battı. Şirketin yarım bıraktığı Çukurova Havalimanı inşaatının maliyeti devletin kasasından çıkacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın, devlet bütçesiyle yapılmasına karar verildiğini belirtti. Mayıs 2013’te temeli atılan havalimanının yüklenici firması olan ve hükümete yakın olduğu bilinen Koçoğlu İnşaat, geçen ağustos ayında iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Yıldırım, projesi DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olmasının tahmin edildiğini ancak kesin maliyetin projelerin tamamlanmasının ardından belirleneceğini dile getirdi.

KÖSTEBEK YUVASı DAHI KAZMAMıŞ ŞIRKETE TÜNEL IHALESI

Koçoğlu İnşaat, 2015’in Ağustos ayında da iflas erteleme yüzünden Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli inşaatını da yarım bırakmıştı. Firmanın işçilere olan borcunu ise devlet ödeyecek. O dönem verilen ihaleleri eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Geçmişinde bir köstebek yuvası dahi kazmamış olan bir şirkete tünelin ihalesini verdiler. Bunun doğru olmadığını defalarca söyledim. Gelinen noktada Koçoğlu İnşaat iflas etti ve tünelin inşaatı durdu. İflas eden firmanın 35 milyon dolarlık borcu devlete kaldı. Bu para vatandaşın cebinden çıkacak” demişti.

MeydanGazetesi

357 MİLYON EURO BEDELLE KOÇOĞLU ÜSTLENMİŞTİ
Türkiye’nin 2.’inci en büyük havalimanı olması beklenen Çukurova Havalimanı’nı inşa eden Koçoğlu İnşaat üstlenmişti. 357 milyon Euro bedelle Çukurova Havalimanı projesini ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile üstlenen Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş., bir süre önce mali sıkıntıya girdi. Şirket, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Şirket, iflas erteleme başvurusu yaptığı süreçte, projeyi bitirebilmek için yerli yabancı ortak arayışına girdi. Ancak, yürütülen görüşmelerden sonuç alınamadı.

cukurova.20160213165733.jpg

YENİDEN İHALE HALA YAPILMADI
MAYIS 2013’te temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale yapıldı. İhalenin daha önce üstlenicisi olan Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile projeye devam edemeyince ihalenin yenilenmesi gündeme geldi. Yeni ihale tarihi olarak ise 15 Ocak 2016 belirlendi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havalimanı inşası projesinin yap-işlet-devret modeli kapsamında 15 Ocak 2016'da ihale edileceğini duyurdu.
Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, 1 milyon euro geçici teminat bedelli projeye ihale tarihine kadar teklif verilebilecekti

Hürriyet
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.