• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Fethiye'de Su Altı Tarih Parkı Projesi'nde resif alanları belirleniyor

Fethiye'de Su Altı Tarih Parkı Projesi'nde resif alanları belirleniyor
Fethiye dalış okulu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda projenin hayata geçirilmesi için Tavşan Adası, Azizağa ve Sarıyarlar Koyu başta olmak üzere 6 nokta ön plana çıktı.

FETHİYE- Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) dalış turizmini canlandırmak ve on birlerce deniz canlısına ev sahipliği yapmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandığı, Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi'nde, tarihi objelerin deniz dibine indirileceği yapay resif alanlarının belirlenmesi için toplantı yapıldı. Fethiye dalış okulu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda projenin hayata geçirilmesi için Tavşan Adası, Azizağa ve Sarıyarlar Koyu başta olmak üzere 6 nokta ön plana çıktı.

fethiyede-su-alti-tarih-parki-projesi.jpgFTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mete Ay, Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Fethiye dalış okulu ve balıkçılık sektörü temsilcileri katıldı. Projenin bilimsel danışmanı Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Altan Lök ve Doç. Dr. Aytaç Özgül’ün konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda dalış okulu temsilcilerinin görüşü alındı. Tarihi objelerin batırılması için uygun derinlikte, az eğimli ve zemini sağlam noktalara ihtiyaç duyduklarını belirten Prof. Dr. Altan Lök, dalış okulu temsilcilerden uygun yerleri haritada göstermelerini istedi. 

fethiyede-su-alti-tarih-parki-projesi-001.jpgFethiye Körfezi ve çevresinde birçok alanın sözlü olarak değerlendirildiği toplantıda, projenin gerçekleştirilebilmesi için en uygun alanların Tavşan Adası, Azizağa ve Sarıyarlar Koyu olduğu belirtildi. Bu noktalarda gerçekleştirilecek yapay resiflerin kalıcı ve dalışa uygun olacağı görüşünde birleşen dalış okulu temsilcileri, bu sayede projenin dalış turizmine çok olumlu katkılar verebileceğini belirtti.  Toplantıda görüşü alınan balıkçılık sektörü temsilcileri ise, Tavşan Adası çevresinin Fethiyeli balıkçıların avlanma alanı olduğunu söyledi. Projenin uygulanmasının kendileri açısından bir sorun teşkil etmediğini vurgulayan balıkçılar, av yaptıkları bir bölgede yapay resif oluşturulması durumunda, dalış okullarıyla koordineli olarak çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.Dalış okulu temsilcilerinin tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen 3 noktada deniz dibi taramasına başlayacaklarını kaydeden Prof. Dr. Altan Lök ise projenin ilerleyen yıllarda genişletilmesi amacıyla 3 noktanın daha uyguluğunun araştırılacağını söyledi. Prof. Dr. Lök, ilk aşamada taranacak 6 dalış noktasına ilişkin sonuçları ve elde ettikleri analizleri, tüm paydaşlarla paylaşarak nihai kararın ilerleyen süreçte verileceğini vurguladı.    

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.