• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Fethiye'de içkili yerler kapatılmıyor

Fethiye'de içkili yerler kapatılmıyor
ye Belediye Başkanı Behçet Saatci: Bazı içkili kafeterya ve restoranların amacı dışına çıkarak bar ve pavyon olarak kullanılmasını engllemeyi düşünüyoruz.

MUĞLA -Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci, 'İlçede içkili mekanlar kapatılıyor' şeklindeki iddiaları yalanladı. Saatci, Fethiye'de bazı içkili kafeterya ve restoranların amacı dışına çıkarak bar ve pavyon olarak kullanılmasını önlemek amacıyla bunları bir araya toplamayı düşündüklerini kaydetti.

Özellikle son zamanlarda mahalle aralarında bulunan bu tür işletmelerin civarında yaşanan asayiş olayları nedeniyle vatandaşların şikayetleri sonrasında Fethiye Belediyesi Meclisi konuyu gündemine almıştı. 1 Şubat'ta yapılan meclis toplantısında muhalefet partilerinin de desteği ile konunun gündeme alınması ve encümende görüşülmesi oy birliği ile kabul edilmişti. Henüz encümene gönderilen bu teklif nedeniyle, bazı basın yayın organlarında konu 'İçkili yerlerin kapatılacağı' şeklinde haberlere yer verilmişti.

 

Konunun amacı dışına çıkartılarak tartışmaların başörtüsü serbestliği ile bağdaştırılmasından rahatsız olan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci, yeni açıklamada bulundu. Belediye meclisi olarak 1 Şubat'ta içkili yerlerin krokilendirilmesi konusunu vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda gündeme aldıklarını kaydeden Saatci, "Bazı işletmeler amacı dışında faaliyet göstermeleri nedeniyle bu madde meclis gündemine alındı. Meclis olarak vatandaşlarımızdan gelen bu şikayetleri değerlendirdik ve görüşülüp detaylarının belirlenmesi için komisyona havale ettik. Bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ile görüştük. Hepsi ittifakla bu yerlerdeki içkili mekanların kapatılması veya başka bir alanda toplanması yönünde bize tam destek verdi. Fethiye belediyesi olarak turizm bölgesi olan ilçemizde içkili yerleri tamamen kapatıp kendimizi Donkişot yapacak halimiz yok." dedi.

 

"TURİZMCİLER RAHATSIZ DEĞİL, MEMNUN OLDULAR"

 

Bazı basın yayın organları tarafından konunun çarptırıldığını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Saatci, son 1 hafta içerisinde estirilen havanın Türkiye'nin gündemi ile bağlantılaşmak istendiğini aktardı. Ülke genelinde üniversitelerde başörtüsü serbestliği konusunda Meclis çalışmasının ve beraberinde yapılan tartışmaların bulunduğunu hatırlatan Saatci, Fethiye'de içki satılmasının yasaklanması veya içkili yerlerin tamamen kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.

 

"Turizmcilerin gelişmelerden rahatsız olduğu" şeklindeki haberlerin de asılsız olduğunu dile getiren Belediye Başkanı, ne kendisine nede belediye personeline bu şekilde destek dışında bir şikayet almadığını vurguladı. Saatci şöyle devam etti: "Bu bizim istediğimiz bir şey değil ki. Bu vatandaşımızın bizden talep ettiği bir şey. Biz ortada fırtına koparılacak bir şey görmüyoruz. İnanın ne bana ne çalışanlarımıza turizmcilerden destek dışında şikayet gelmedi. Yanlış yapıyorsunuz denilirse bizde bindiğimiz dalı kesmeyiz. Bu önerileri de dikkate alırız. Bakın konuşulan bu bölge sosyal manada sıkıntı yaratıyor. Geçenlerde eski bir milletvekilimizin oğlu bıçaklandı. Alkollü yerlerde bunlar olmaz mı. Olur tabiî ki. Ama halkımız kafeterya veya içkili restoranların bar ve pavyon gibi çalışmasında şikayet ediyor. Kapatılması gerekiyorsa bu yerleri kapatacağız. Ama bu demek değil ki Fethiye'de bütün içki tüketilen yerler kapatılacak. Turizm bölgesinde böyle bir karar alacak kadar enayi miyiz. Sadece Barış Manço bulvarında 6 yada 7 tane amacı dışında çalışan bar ve pavyonlarla ilgili sıkıntı var. Onun dışında hiçbir yerde sıkıntımız yok. Hem ortada karar yokken böyle fırtına koparılması ve olayın farklı boyutlara taşınması bizi rahatsız ediyor."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.