• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Fethiye'de 5 dil bilen doktorlar

Fethiye'de 5 dil bilen doktorlar
Fethiye'de İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca bilen personellerin görevlendirildi, 5 dil konuşabilen doktor ve hemşireler hizmet veriyor.

 FETHİYE - 21.09.2011 Sağlık Bakanlığı tarafından haziran ayında yayınlanan genelge ile turizm hastanesi olan Fethiye Devlet Hastanesi bünyesinde Turizm Sağlık Birimi kuruldu.İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca bilen personellerin görevlendirildiği birim bünyesinde 5 dil konuşabilen doktor ve hemşireler de hizmet veriyor. Sağlık turizminin yaygınlaşması ile birlikte çalışmaya başlayan Sağlık Bakanlığı, yayınladığı genelge ile devlet hastanelerinin kapısını turistlere açtı. Haziran ayında yayınlanan genelge ile Türkiye genelindeki 19 ilde bulunan 32 devlet hastanesi turizm hastanesi yapılarak özel hastane gibi hizmet vermeye başladı. Sistem dâhilinde Muğla'da ise Fethiye, Marmaris ve Bodrum artık turizm hastanesi olarak hizmet vermeye başladı.
Bu kapsamda Fethiye Devlet Hastanesi Turizm Sağlık Birimi (Tourism Health Department) oluşturuldu. Birimde İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca bilen yardımcılar ile 5 dilde konuşabilen bir doktor ve 3 dil konuşabilen bir de hemşire görevlendirildi. Oluşturulan yeni birimler rahatsızlanan turistlere kendi dillerinde tedavi imkânı sunulurken, resmi işlemler için tercümanları da hazır bekletiliyor. Birim aracılığı ile yurt dışındaki sigorta temsilcilikleri, asistan kuruluşlar, aracı kurumlarla özel mutabakat sağlanarak hastanın bütün işlemleri tek elden yapılabiliyor. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan, 8 Temmuz'dan itibaren turizm hastanesi ilan edilen Fethiye Devlet Hastanesi'ne 2,5 ayda 372 yabancı hastanın başvuruda bulunduğunu açıkladı.
Turizm Sağlık Birimi kurulmadan önce yabancı hastaların tedavi için özel hastanelere gitmek zorunda olduklarını hatırlatan Durukan, yeni uygulama ile devlet hastanelerinin özel hastanelerin verdiği her türlü hizmeti vermeye başladığını aktardı. Türkiye'de tatil yapan turistlerin devlet güvencesi altında bütün tedavi işlemlerini yaptırabildiklerine dikkat çeken Durukan, hazineye bu şekilde ek kazanç girdisi sağlandığını ifade etti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.