• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Fadıl Akgündüz'ün Jetpa'sının tasfiye sürecine başlandı

Fadıl Akgündüz'ün Jetpa'sının tasfiye sürecine başlandı
Fadıl Akgündüz’ün ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiası ile yargılandığı dava sürüyor. Akgündüz’ün 2 bin 443 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İSTANBUL-Fadıl Akgündüz’ün ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiası ile yargılandığı dava sürüyor. Akgündüz’ün 2 bin 443 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Yarım kalan bir dizi projesi ile gündemde olan Fadıl Akgündüz’e ait Jetpa Holding AŞ için kritik bir karar çıktı. Mahkeme 24 yıllık şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı sonrası 62 milyon TL sermayesi olan Jetpa’nın tasfiye sürecine başlandı.

JETPA Holding’ten alacaklı olan on binlerce kişi arasında yer alan Yaşar Yeşildağ, bu yılın başında şirkete karşı iflas talepli dava açtı. Yeşildağ’ın avukatları iflas avansını yatırdı. Mahkeme, ödemenin yapılması için şirkete yönelik depo kararı aldı. Ancak alınan karara rağmen, söz konusu tutar mahkemenin hesabına yatırılmadı.

fadil-akgunduz,-jetpa-holding-as.jpgHürriyet'in haberine göre, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi geçen 8 Temmuz’da yapılan 3’üncü duruşmada 24 yıl önce kurulan 62 milyon TL sermayeli şirketin iflasına karar verdi. Mahkemenin iflas kararı sonrası şirketin tasfiyesi için süreç başlatıldı. Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü eli ile yürütülen tasfiye nedeni ile 27 Temmuz’da şirketin Bağcılar Güneşli’deki adresine gidildi. İcra memurları, çilingir yardımı ile kapısını açtıkları Jetpa Holding binasında bulunan malları tek tek tutanak altına aldı. Şirket merkezinde yer alan eşyalar tespit tutanağına kaydedildi.

'ŞİRKETİN İÇİ BOŞALTILDI' 

Jetpa Holding AŞ’de yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran, "Ben de, on binlerce alacaklı gibi yıllardır payımı almaya çalışıyorum. İflasına karar verilen şirketin içi boş. Didim’de bulunan otel dahil bir çok değerli gayrimenkul, Fadıl Akgündüz’ün ablası adına olan Aytepe Turizm’e kaydedildi. Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığım dava ile Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ adına geçirilen varlıkları tekrar Jetpa Holding’in içine aktarmaya çalışıyorum. Böyle olduğu taktirde, alacaklılar paralarını alabilir” diye konuştu.

İflasına karar verilen şirketin yüzde 40 hissesi Fadıl Akgündüz’e, yüzde 10 hisse Sacit Duran’a, kalan yüzde 50 hisse ise Almanya ve İsviçre’de bulunan şirketlere ait.

Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.