• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

F1'de New Jersey yerine İstanbul!

F1'de New Jersey yerine İstanbul!
2013'te Formula 1'e hazırlanan ABD’nin,hazırlıkları yetiştirememesi, Türkiye’nin yeniden yarışlara ev sahipliği yapabileceği iddialarını gündeme getirdi.

ROMA- 2013 yılında Formula 1 takvimine ilk kez katılmaya hazırlanan ABD’nin, gerekli hazırlıkları yetiştirememesi, Türkiye’nin yeniden yarışlara ev sahipliği yapabileceği iddialarını gündeme getirdi. Ecclestone, dedikoduları “Gerekirse 20 yerine 19 yarış yapılır” açıklamasıyla reddetse de, aralık ayındaki yüksek kurulda ‘Türkiye ile yeniden masaya oturalım’ kararı çıkacağı öne sürülüyor.
Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’un, 2013 takviminde yer almaya hazırlanan New Jersey Grand Prix’sini iptal etmesi, gözleri yeniden İstanbul Park’a çevirdi. Önümüzdeki yıl ilk kez koşulması beklenen New Jersey ayağı, gereken düzenlemelerin yapılmadığı gerekçesiyle Ecclestone tarafından 2014 yılına ertelendi. ABD’de düzenlenecek yarışın takvimden çıkarılmasının ardından, 16 Haziran’da New Jersey yerine alternatif olarak İstanbul Park’ın yeniden takvimde yer alabileceği bütün dünyada konuşulmaya başladı. Motorsporları dünyasında yeniden Türkiye seslerinin yükselmesinin ardından, “Gerekirse 20 yerine 19 yarış yapılır ama İstanbul Park takvime girmez” açıklaması yapan Ecclestone’un, işin maddi boyutu düşünülüğünde kararını değiştirebileceği iddia ediliyor. Türkiye’nin, takvimde yer almak için gereken 25 milyon doları vermeyi reddetmesinin ardından İstanbul Park’ı takvimden çıkaran Ecclestone’un, pazarlık için masaya oturabileceği öne sürülüyor. Konu ile ilgili kararın Aralıkta yapılacak Formule One Association (FOA) yüksek kurulda alınacağı belirtilirken, İstanbul’un 2013’ün Formula 1 takvimindeki en güçlü aday olduğu vurgulanıyor.

ABD TRENİ KAÇIRDI

81 yaşındaki Bernie Ecclestone, “Amerikalılar tam olarak ne yaptıklarını bilmiyor. Bütün izinleri aldılar. Gerekli her şeyi hazırladılar fakat finansman konusunda yaşadıkları sıkıntı nedeniyle geciktiler. Bu da trene biraz geç kalmalarına neden oldu. Onları uyandırmaya çalıştık ama biraz geç uyandılar” değerlendirmesini yaptı. Asfalt çalışmalarının da yetersiz olduğu belirtilirken New Jersey yarışının organizatörü Leo Hindery Jr., Ecclestone’un yaptığı açıklamaların ardından sessiz kalmayı tercih etti.

PARAYI VERENİN OLUR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise takvime girmenin zor olmadığını, parayı veren her ülkenin rahatlıkla takvimde yer alabileceğini söyledi. Formula 1 takviminde düzenlenen 20 yarıştan 17’sinin ülkelerin tanıtımı için düzenlendiğini söyleyen Tahincioğlu, “Formula 1 için bizim artık başvurmamıza gerek yok. Tek sorun takvime girmek için istenen rakamı vermekte zorlanıyoruz. Parayı verdiğimiz takdirde oturup anlaşabiliriz” dedi.

HABERİ DUYDU HEYECANLANDI

İstanbul Park Pisti’nin 10 yıllık işletmesini alan MC Yarışçılık’ın sahibi Sinan Akıman, F1’de Türkiye’nin adının yeniden gündeme gelmesini ilk kez Hürriyet’ten duyduğunu ve çok heyecanlandığını söyledi. Akıman, gerekli ödemeleri
hafta içinde yapacaklarını ve işletmenin tamamen kendilerine geçeceğini hatırlatarak, “Formula 1’i yeniden İstanbul’a getirmek için fırsat doğdu. Gerekli adımları atmak için hükümetten yeşil ışık bekliyoruz” dedi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT ‘İSTANBUL’ DEDİ

İtalyan ‘La Gazzetta dello Sport’ spor gazetesi de 16 Haziran 2013’te ilk kez yapılması gereken New Jersey Grand Prix’sinin tesislerinin bu tarihe kadar yetiştirilemeyeceği anlaşılınca takvimden çıkarıldığını ve maddi yönden 20 yerine 19 GP yarışı koşulmasından yana olmayan F1 patronu Bernie Ecclestone’un gözlerini tekrar İstanbul Park’a çevirdiğini yazdı. Gazete, konu ile ilgili kararın Aralık ayında yapılacak yüksek kurulda belirleneceğini ve büyük bir olasılıkla 16 Haziran’daki boşluğun Türkiye Grand Prix’si ile doldurulabileceğini ve böylece İstanbul Park’ın tekrar 2013 takvimine alınabileceğini öne sürdü.

 

Kaynak: Hürriyet- Aslan Batur, Reha Erus
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.