• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

EXPO'ya Kırgızistan'dan destek

EXPO'ya Kırgızistan'dan destek
İzmir, yıllardır hayalini kurduğu 'fuarlar kenti' olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmaların en heyecanlısını EXPO 2015'e adaylık sürecinde yaşıyor.

ANKARA-İzmir, yıllardır hayalini kurduğu 'fuarlar kenti' olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmaların en heyecanlısını EXPO 2015'e adaylık sürecinde yaşıyor.

İzmir'in adaylığına dünyanın dört bir yanından destek almaya çalışan TOBB/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Yunanistan'dan sonra Kırgızistan da destek vereceğini açıkladı. 25 Ocak 2008'de Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan Türk-Yunan İş Forumu'nda yaptığı konuşmad,a Karamanlis'ten EXPO-2015 için İzmir'e destek vermesini isteyen Hisarcıklıoğlu'nun Yunanistan Başbakanı'ndan aldığı desteğin bir benzeri de Kırgızistan'dan geldi.

 

Dünyanın sayılı organizasyonlardan biri olan EXPO 2015'in İzmir'de gerçekleştirilmesi için TOBB ve DEİK tarafından başlatılan yoğun çalışmalar kapsamında Kırgızistan ile de görüşen Hisarcıklıoğlu, Kırgızların desteğini de almayı başardı.

 

Kırgızistan Sanayi ve Ticaret Odası'ndan Hisarcıklıoğlu'na gönderilen mektupta, Kırgızistan'ın İzmir'in EXPO-2015 sürecinde İzmir ve Türkiye'ye gereken desteği vereceği vurgulandı. Paris'te bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu'nda görevli Kırgızistan temsilcisine Mart ayında EXPO-2015'in hangi şehirde gerçekleştirileceğine ilişkin yapılacak oylamada Türkiye lehine oy kullanmasına yönelik talimat verildiğinin ifade edildiği Kırgızistan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Perfiliev imzalı mektupta, "Kırgızistan'ın "Herkes için Sağlık" sloganı ile EXPO-2015 etkinliğini düzenlemek üzere çalışma yürüten İzmir'e destek vereceği konusunda sizi bir kez daha temin ederiz" ifadesine yer verildi.

 

EXPO NEDİR?

 

Dünya üzerinde 150 yılı aşkın süredir Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) tarafından düzenlenen Expo "Exposition"un kısaltması. Uluslararası Sergi ve evrensel sergiyi anlatan Expo'lar uluslararası platformda 'Dünya Fuarı' olarak adlandırılıyor.

 

Sergilerde, farklı ülkelerin çok çeşitli ürünleri biraraya getiriliyor. Fuarın amacı ise bu ürünlerin pazarlanmasından çok temsil ettikleri ülkelerin kültür, tarih ve sahip oldukları varlıkların ortaya konmasıyla öne çıkıyor. 5 yılda bir düzenlenen Expo'lar en az 3, en çok 6 ay süreyle açık kalıyor. Fuar için de yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekarelik alan gerekiyor

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.