• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Euro bozduran turistler, pazar tezgahını yağmaladı

Euro bozduran turistler, pazar tezgahını yağmaladı
Bulgaristan ve Yunanistan'dan Edirne'ye gelen turistler, kışlık ihtiyaçlarını Ulus Pazarı'nda karşılıyor. Euro bozdurup, kendi ülkelerinde 150 TL'ye alacakları kıyafetleri burada 75 TL'ye alan turistler tezgahları adeta yağmaladı.

EDİRNE - Bulgaristan ve Yunanistan'dan Edirne'ye gelen turistler, kışlık ihtiyaçlarını Ulus Pazarı'nda karşılıyor. Euro bozdurup, kendi ülkelerinde 150 TL'ye alacakları kıyafetleri burada 75 TL'ye alan turistler tezgahları adeta yağmaladı.

Bulgar ve Yunan turistlerin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar, havaların soğumasıyla birlikte pazarda kaban, kazak ve bot gibi kışlık ürünleri satın almaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapısı'nda yaşanan gurbetçi yoğunluğu nedeniyle kente gelemeyen Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler, bu hafta sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus Pazarı'na gelerek tezgâhları didik didik etti.

edirneye-gelen-turistler,.jpgAraçlarını park ettikten sonra pazarın yolunu tutan Bulgar ve Yunan vatandaşlar, öğlene kadar alışverişlerini tamamlayıp geri dönüş yoluna geçiyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhlarını hazırlayan pazar esnafının yüzü Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerle güldü. Sabahın ilk ışıklarında Edirne'ye gelen turistler, deyim yerindeyse pazarın altını üstüne getirdi. Ayakkabıdan, çantaya, kışlık kazaktan, monta kadar her ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke vatandaşları, Pazar esnafına can suyu oldu.

edirneye-gelen-turistler,-001.jpgBulgar ve Yunan turistlerin yanı sıra yerli vatandaşların da ilgi odağı olan pazarda kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kabandan, bota, ayakkabıdan, çantaya kadar birçok ürün tezgâhtaki yerini aldı.

“TÜRKİYE BİZE BAYAĞI UCUZ GELİYOR”

Bulgaristan Sliven'den Edirne'ye alışverişe gelen Ralitsa Nedeva, “Edirne'yi çok seviyoruz. Her zaman geliyoruz pazarlık ve alışveriş yapmaya. Kışlık alıyoruz, çanta alıyoruz takım alıyoruz. Çok güzel. Kışlık alışveriş yapıyoruz. Bulgaristan'da kış erken geliyor. Edirne'de pazar bayağı ucuz. Türkiye bize baya ucuz geliyor” dedi.

edirneye-gelen-turistler,-002.jpgTOPTAN DA VERİYORUZ

Pazar esnafı Salim Mızrak, “Komşularımız Bulgaristan ve Yunanistan'dan bu hafta yoğun gelişler var. Kışlık alışverişlerini alıp gidiyorlar. Biz de sezonu açtık. Esnafımız da memnun. Orada bir takımı 150'ye alıyorsa burada 75'e alıyor. Pazarımız çok ucuz. Pazarımız her şeyi karşılıyor. Zücaciyeden, giyimden, kırtasiyeden aradığın her şeyi buluyorsun. Bizden alt eşofman, takım eşofman alıyorlar. Toptan da veriyoruz. Perakende de veriyoruz. İşler iyi kışlık alışverişler başladı” şeklinde konuştu.

edirneye-gelen-turistler,-003.jpgHER ŞEYİ BURADAN ALIYORLAR

Pazar esnafı İrfan Doğan, “Gurbetçi yoğunluğundan dolayı Bulgaristanlılar ve Yunanistanlılar gelmiyordu. Şimdi pazarda 2 haftadır kış sezonu ile beraber yoğunluk başladı. Bizde fiyatlar Bulgaristan'daki gibi değil. 35-40 lira onlarda 100 lira. Türkiye'ye göre paraları değer kazandı. Kışlık alışveriş başladı. Her şeyi buradan alıyorlar. 2 hafta oldu yoğunluk yaşanıyor. Geçen hafta biraz daha azdı bu hafta daha kalabalık olduğunu gördük” dedi
edirneye-gelen-turistler,-004.jpg

Bu haber toplam 962 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.