• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Etiler Otelcilik’i Müsiad’ın turizmcileri giydirecek

Etiler Otelcilik’i Müsiad’ın turizmcileri giydirecek
Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Uygulama Oteli’nin odaları Müsiad Turizm Sektör Kurulu üyesi 4 ve 5 yıldızlı oteller tarafından tefriş edilecek.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- 1967 yılında kurulan,Türk turizminin günümüzdeki profesyonel yöneticilere kavuşmasında büyük payı olan, İstanbul ve Antalya’daki turistik tesislerin ilk yöneticilerini yetiştiren tarihi Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, yenilendi. Türkiye turizminin en eski eğitim kurumlarından olan, Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Uygulama Oteli’nin odaları Müsiad Turizm Sektör Kurulu üyesi 4 ve 5 yıldızlı oteller tarafından tefriş edilecek. Odaların adları ise odayı düzenleyen otelin adıyla anılırken, öğrenciler gerçek otel odasında eğitim yapma imkanı bulacaklar.

TÜRK TURİZMİNİN EN ÖNEMLİ OKULU
Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını alan okulda öğrencilerin hizmet verdiği 36 odalı uygulama oteli, restoranı ve mutfak sistemleri bulunuyor.

-musiad-turizm-sektor-kurulu.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Müsiad Turizm Sektör Kurulu şöyle oluşuyor: Başkan Muhammed Topaloğlu, Başkan Yardımcıları Hakan Bedir, Süleyman Korkmaz, üyeler Mehmet Talha Çizmeci, Coşkun Topaloğlu, Hüseyin Basiloğlu, Numan Balcı, Murat Kundak, Ahmet İlker Türk, Recep Kapçın, Metin Başak, Adnan Akar, Celal Usta, Bilal Aydoğan
Hizmetler Sektörü Kurulu Başkanı Sertip Akşahin ile gözlemci üye Doğuş Demircioğlu, Genç Müsiad’dan Halit Kerim, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Alpaydın, Sektör Kurulu Koordinatörü Selçuk Şenel yeri alıyor.
Toplantıya ev sahipliği yapan Clarion Hotel Genel Müdürü Taner Gündoğan ile otelin Yiyecek İçecek Müdürü Erkan Arıkan ile Pür Ajans’tan Zeynep İslam katıldı.

-musiad-turizm-sektor-kurulu-001.jpgMusiad Turizm Sektörü Kurulu Başkan Muhammed Topaloğlu’nun konuğu olarak toplantıya katılan Okul Müdürü Cevdet Tamer ve Müdür Yardımcısı Kazım Şener, öğrencilerin sektör kurulunun otellerinde staj imkanı verildiğini belirterek “Odaların düzenlenmesi öğrencilerin turizme uyumuna imkan verecektir” dediler.
-musiad-turizm-sektor-kurulu-004.jpg
-musiad-turizm-sektor-kurulu-005.jpg

-musiad-turizm-sektor-kurulu-002.jpg

TOPALOĞLU: HİZMET İÇİ EĞİTİM İÇİN OTELLERİMİZ ÖĞRENCİLERE AÇIKTIR
Müsiad’ın yeni kurduğu Turizm Sektör Kurulu yönetiminin Clarion Golden Horn Hotel’de yaptığı toplantıda Başkan Muhammed Topaloğlu, Türk turizminin gelişmesi adına projeler geliştireceklerini belirtti. Muhammed Topaloğlu, öğrencileri turizme kazandırmak için üyelerinin bulunduğu tüm tesislerde staj imkanı ve kademeli olarak görev alma, hatta otel ve restoran işleyişini yerinde görebilmeleri için hizmet içi eitim programları hazırladıklarını söyledi.


-musiad-turizm-sektor-kurulu-003.jpg

SERTİP AKŞAHİN: FARKLI FİKİRLER TURİZMİ GELİŞTİRECEKTİR
Toplantıya katılan Müsiad Sektörler Kurulu Başkanı Sertip Akşahin, her meslek dalının yeni projelere ihtiyacı olduğunu belirterek “Farklı fikirlerle geliştireceğiniz projelere hem bizler hem de turizm sektörü sahip çıkacaktır” dedi.

-musiad-turizm-sektor-kurulu-006.jpgOKULUN YAŞAMI GEZGİNLİKLE BAŞLADI
İstanbul Otelcilik Okulu 1967 yılında Harem yolu üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi binasında kuruldu. Latif Taner müdürlüğünde beş öğretmen ile eğitim öğretime başlayan okul, 1967-1968 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılarak üç sınıf oluşturuldu.

Okul, 1976 yılında, önce Zeytinburnu ilçesindeki bir okula nakledildi. Daha sonra ise Anadolu Hisari Ortaokulu binasının bir bölümünde öğretime devam etti. 1980 yılında ise Çapa Yüksek Öğretmen Okulu binasına taşındı. Son olarak ise 5 Aralık 1983 yılından itibaren Beşiktaş-Etiler’deki kendi binasında hizmet veriyor.

Okul, 1986-1987 öğretim yılında Anadolu Lisesi Statüsü kazandı. 1987 yılında Avrupa Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri Birliği’ne (A.E.H.T.) üye oldu. Okul, alanındaki öncü kurum olma özelliği ile eğitim ve öğretimine devam ediyor.
etiler-otelcilik-okulu-001.jpg

etiler-otelcilik-okulu.jpgOKULDA EĞİTİM HAKKINDA

Okul; ilk yılı yabancı dil ağırlıklı yoğunlaştırılmış eğitim veriyor. İkinci yılda branşlaşma için oryantasyon, üçüncü ve dördüncü eğitim yıllarında resepsiyon, servis, mutfak, seyahat acenteciliği bölümlerinde dört yıllık eğitim veriyor. Turizm sektörüne kaliteli ara eleman yetiştiren bir kurum olarak hizmet veriyor. Bu süreçte okul 34 yıllık eğitim birikimini deneyimli öğretmen kadrosu ve bünyesinde oluşturulan fiziki bölümleri ile gerçekleştiriyor.

Okulda yer alan imkanlar ise şöyle: Uygulama Oteli, Yemek pişirme Atölyeleri, Servis Atölyesi, Resepsiyon Birimi, Bilgisayar Laboratuarı, Rehberlik, psikolojik danışma birimi, Kütüphane, Kantin, Kafeterya, Basketbol oyun alanları, Halı futbol sahası (2tane)

etiler-otelcilik-okulu-002.jpg
etiler-otelcilik-okulu-003.jpg
etiler-otelcilik-okulu-004.jpgFAALİYETLER

Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Anadolu Aşçılık Meslek Liseleri ile aynı seviye ve türdeki diğer mesleki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının eğitim, öğretim ve yönetimi ile ilgili bütün görev ve hizmetlerini yürütüyor.
Okul ve kurumlarının eğitim ve öğretim programlarını, ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerini hazırlayarak, Talim ve Terbiye Kurulu'na sunuyor.
Ekonomik ve sektörel gelişmelere paralel olarak ülkemizin turizm alanında kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alacak veya kendi başına iş yapacak orta kademe vasıflı insan gücü ihtiyacını nitelik ve nicelik yönünden karşılayacak tedbirleri almaktadır ve bu konuda ilgili kuruluşlarla işbirliği yapıyor.
Ticaret ve Turizm Öğretiminin amaçlarına uygun öğretim programlarını, kanun, yönetmelik ve diğer mevzuatını hazırlar veya hazırlatarak, uygulamaya koymakta, sonuçlarını değerlendirerek bunlar üzerinde sürekli geliştirme çalışmaları yapıyor.

Yetişkinlere, kurumlarımız vasıtası ile turizm alanlarında genel ve mesleki beceri kazandırıyor.

Turizm alanlarıyla ilgili her türlü araştırma ve inceleme yapıyor. Ülke ihtiyaçlarını ve bölgelerin özelliklerini dikkate alarak yeni okullar ve bölümler açıyor.

Ticaret ve Turizm Öğretimi okullarının meslek derslerine ait ders kitaplarını günün teknolojik şartlarına uygun olarak yazdırmakta, yardımcı ve kaynak kitapları inceleme sonucuna göre tavsiye etmekte, satın alıyor ve tercümesi uygun görülen eserleri tercüme ettiriyor.

etiler-otelcilik-okulu-005.jpg
etiler-otelcilik-okulu-006.jpgTicaret ve Turizm Öğretimi okullarının öğretmen ihtiyacını karşılayacak olan fakültelerin öğretim programlarının takibini yaparak, gelişen yeni programlarla uyumunu koordine ediyor.

Ticaret ve turizm alanlarında faaliyet gösteren okul ve kurumların ülke düzeyinde yaygınlaştırılması için planlama yapmakta, yatırım programını düzenlemek ve finansmanla ilgili ön çalışmada bulunuyor.

Merkez ve taşra teşkilatının cari ve transfer tertiplerine ait yıllık bütçesini hazırlamakta, Bütçe Uygulama Talimatına göre Genel Bütçede yer alan ödeneklerin dağıtımını yapmakta, ödeme emirlerini düzenleyerek tarih ve sayılarını mahalline bildiriyor. Mali yıl içinde ödenek isteyen okullara ödenek göndermekte, okullardan gelen tahakkuk ve tediye cetvellerini değerlendirmekte, tertipler arası ödenek aktarma işlemlerini yapıyor.

*Mezunların iş alanlarına geçiş ve uyumlarını sağlamak amacıyla imkanları araştırmakta ve bu konuda ilgili kuruluşlarla işbirliği yapıyor.

*Merkez teşkilatı ile bağlı okullarda görev yapan personelin sicil, kardeks gibi görevlerini yürütmekte, atama ve nakillerde ilgili birimlerle işbirliği yapıyor.

*Bağlı okulların eğitim, öğretim, öğrenci işleri ve yönetim çalışmalarını düzenlemekte, denetlemekte ve geliştiriyor.

*Sektörel gelişme ve programlara uygun projeler hazırlayarak, uygulanmasını sağlamakta ve sonuçlarını takip ediyor.


 

Bu haber toplam 8862 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.